Werkgroepen en verenigingen Werkgroepen en verenigingen

Binnen Kerk aan de Linge zijn diverse commissies, werkgroepen en verenigingen actief. Enkele hiervan presenteren zich op deze pagina van de website.

Top2000 Top2000
Het laatste weekend van december wordt de laatste jaren traditiegetrouw gevuld door één of meerdere Top2000diensten. De Bethelband en een gelegenheidskoor, voeren een aantal leideren uit de Top2000 op. De diensten worden door woord verbonden door enkele sprekers. Contactpersoon voor de werkgroep is Erwin Donga.

Cantorij Cantorij

Regelmatig wordt in de diensten van Kerk aan de Linge medewerking verleend door de cantorij. De circa dertig enthousiaste leden oefenen van september tot juni op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Bethelkerk om de medewerking aan de diensten voor te bereiden. De cantorij zingt niet alleen tijdens de diensten op de kerkelijke feesten, maar bijvoorbeeld ook in kunstvespers, die regelmatig gehouden worden. Lijkt het u of jou leuk om mee te zingen, neem dan contact op met het bestuur, of kom langs op de repetitie.

Het bestuur:
Voorzitter: Anne Marie Adriaanse-Teeuw, am.at@adriaanse.net, tel. 0345-769041
Secretaris: Bonnie Agema-Schriever, Agema.Bonnie@hotmail.com, tel. 0345-616016
Penningmeester: Rients Agema, Agema.Rients@gmail.com, tel. 0345-616016
Adjunct: Ada Boterkooper-Middelkoop, f.boterkooper@kpnplanet.nl, tel. 0345-617247

Dirigent: Janko Fraanje, jjfraanje@hetnet.nl, tel. 0345-621411

Luistervoorbeeld:
Een korte impressie van het koor is te krijgen via het onderstaande geluidsfragmenten.
Cantorij Gz 225 en Ehre sei dir Christe (Heinrich Schu╠łtz)
Cantorij In the bleak mid-winter
Cantorij NLB96a Zing een nieuw lied, alle landen
motet Ich lasse dich nicht BWV Anh 159 Leerdam 10 mrt 2019

Werkgroep duurzaamheid Werkgroep duurzaamheid

Kerk aan de Linge mag zich er over verheugen dat er per 1 september 2013 sprake is van een werkgroep Duurzaamheid. De groep bestaat uit enkele gemeenteleden. Het zijn Bep Beijer, Rients Agema, Anja Mourik, Geeske Mulder (namens de Diaconie), Marry den Hartog en Albert Santing.

Wat gaan we als werkgroep doen? Vooral communiceren over het onderwerp duurzaamheid in Kerk aan de Linge, op de Nieuwsbrief en op onze website. Wij denken dat het vooral van belang is om een proces van bewustwording op gang te brengen. Daarnaast willen wij nog dit seizoen een paar concrete en aansprekende acties organiseren. Het zullen activiteiten zijn, die niet alleen goed aansluiten bij onze dagelijkse manier van leven maar ook ingebed zijn in het bestaande werk van de kerk.

Contactpersoon namens de werkgroep is Albert Santing (0345-615099).

nieuwsbrief 2 augustus 2020