Vluchtelingenopvang in Leerdam: help helpen Vluchtelingenopvang in Leerdam: help helpen
Sinds donderdag 29 oktober huisvest de gemeente Leerdam voor periode van 4 weken 40 vluchtelingen in Jongerencentrum M3. De gemeente Leerdam verzorgt bed, bad en brood. De Leerdamse gemeenschap is gevraagd op welke manier zij kan ondersteunen.

Ook wij als gemeenteleden van Kerk aan de Linge kunnen ons steentje bijdragen. Wij houden u en jullie via deze manier op de hoogte van de actuele (hulp)vraag.

Samenstelling van de vluchtelingen uit Eritrea en Syrie die donderdag zijn aangekomen: 20 vrouwen tussen 20 en 40 jaar oud, 13 mannen tussen 20 en 40 jaar (3 wat ouder) en 7 kinderen onder de 12 jaar.

De hulpvraag betreft op dit moment (vrijdag 30 oktober) mensen die:
  1. ervaring hebben met groepsbegeleiding;
  2. activiteiten willen aanbieden op gebied van sport, cultureel, creatief, informatief ect;
  3. kunnen tolken;
  4. hand-/ en spandiensten willen verlenen zoals inroosteren, spullen inzamelen, etc.
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de gemeente via: vrijwilligerscrisisopvang@leerdam.nl. Ook zijn er nieuws en gerichte uitvragen op Facebook te vinden. Zoek op: Help Een Vluchteling In Leerdam / Vrijwilligers Crisisopvang Leerdam.

Informatie zondag 25 oktober 2015:

nieuwsbrief 2 augustus 2020