Verbouwing kerkzaal Bethelkerk afgerond Verbouwing kerkzaal Bethelkerk afgerond

Update weekend 5 & 6 januari 2019
In het weekend van 5 en 6 januari is na 6 weken verbouwen en een gastvrij onthaal in de Mariakerk van de Rooms Katholieke Mariaparochie de kerkzaal van Bethelkerk weer feestelijk in gebruik genomen. Op zaterdag 5 januari was de Bethelkerk de hele dag geopend voor allerlei activiteiten voor alle Leerdammers. Zondag 6 januari stond in het teken van de officiele ingebruikname van de kerkzaal, de viering van 50 jaar Bethelkerk en de fusie van oktober 2018.

Update 15 december 2018
De afgelopen week zijn de nieuwe beamer en het beamerscherm geplaatst en geïnstalleerd. De vloer van de kerkzaal en nevenruimte is grondig gereinigd en in de was gezet.

Op het podium en op de vloer bij het orgel en de beamer-werkplek is vloerbedekking gelegd. Verder is in de nevenruimte het glaskunstwerk opgehangen dat in het verleden in het Trefpunt hing. Voor de ramen in de Westwal- en de pleingevel is de glaskunst aangebracht. Op zaterdag 15 december is de kerk geheel schoongemaakt. Als volgende week de vernieuwde banken worden geplaatst is de kerkzaal weer klaar voor gebruik!

Update 30 november 2018
De afgelopen week zijn de schilders weer druk bezig geweest met het schilderen van raamkozijnen en deuren in de kerkzaal en de nevenruimte en het sauzen van de gestucte wand (de muur achter het podium). Er is een aantal ramen vervangen door beter isolerend dubbel glas (de kleine raampjes helemaal bovenin de kerk en een lekke ruit in de nevenruimte), en er is nieuw hang- en sluitwerk op de ramen aangebracht. De nieuwe werkplek voor bediening van de beamer is klaar en er wordt gewerkt aan het aanleggen van de bekabeling van de nieuwe beamer. Verder hebben we nieuwe tafels en stoelen voor de nevenruimte besteld. De werkzaamheden verlopen volgens planning, over een paar weken zijn we klaar en kunnen we kerken in de vernieuwde Bethelkerk!

Update 24 november 2018
Het "grote" werk van de verbouwing is grotendeels achter de rug en we zijn deze week begonnen met de afwerking. Het nieuwe gedeelte van de vloer is helemaal klaar, het podium is gebouwd en kan over een tijdje gestoffeerd worden en er is (naast het orgel) een nieuwe werkplek voor bediening van de beamer gemaakt. De afgelopen week zijn de eerste schilderwerkzaamheden uitgevoerd in zowel de kerkzaal als de nevenruimte en zijn de ophanging en stroomvoorziening voor de nieuwe beamer aangelegd. Ondertussen is de houtbewerker druk bezig met het op de nieuwe lengte en kleur brengen van de banken.

Update 17 november 2018
De verbouwing van de kerkzaal vordert gestaag. De afgelopen week is vloerverwarming aangelegd op de plaats van het oude podium. Vervolgens is de vloer verder aangesmeerd en zijn tegels gelegd op dit nieuwe gedeelte. Verder is het nieuwe podium gebouwd, zodat de toekomstige inrichting al steeds beter zichtbaar wordt. De oude beamer is verwijderd en de nieuwe kabels voor de geluidsinstallatie zijn aangelegd. Er zijn airco’s opgehangen, die met de vloerverwarming en de radiatoren straks de temperatuur gaan regelen. Ten slotte hebben we een proefstuk gezien van de glaskunst die voor de ramen wordt aangebracht. We houden nog als verrassing hoe het eruit ziet, maar ook dit wordt heel mooi! Volgende week een nieuwe update.

Update 8 november 2018
De afgelopen week is er weer veel gebeurd in, op en onder de kerkzaal! De achterwand in de kerkzaal (de muur achter het oude podium) is gestuct en de lampen zijn vervangen door energiezuinige led-lampen. Boven het plafond en onder de vloer zijn kabels en leidingen aangelegd voor nieuwe apparatuur en voor uitbreiding van de vloerverwarming. Verder is de gaskookplaat in de keuken vervangen door een inductiekookplaat en is een grote lengte gasleiding afgekoppeld en verwijderd. Ook dit is een stapje naar vermindering van het gasverbruik en verlaging van de energiekosten van de kerk. Volgende week meer nieuws!

Update 1 november 2018
Tijdens de laatste dienst in de ‘oude’ kerkzaal zondag 28 oktober was aan het stevig ingepakte orgel al te zien dat al was gestart met de voorbereidingen voor de verbouwingen van de kerkzaal. Na de ochtenddienst is met hulp van een groep gemeenteleden (waarvoor dank!) het meubilair van het podium en uit de nevenruimte veilig opgeslagen in één van de bijzalen.

De afgelopen dagen is er door de aannemers al veel werk verzet. Zo is de meterkast vervangen en voldoet deze nu weer aan de eisen van de tijd. Verder zijn de banken uit elkaar gehaald, op lengte gezaagd en afgevoerd naar de werkplaats van de houtbewerker om een andere kleur te krijgen. Ten slotte is het oude podium gesloopt en is het gat dat daaronder tevoorschijn kwam inmiddels ‘opgevuld’ met een nieuwe vloer.

Zodra er nieuwe vorderingen te melden zijn leest u die weer op deze site!

datum en tijdstip 25-04-2019 om 19.30

Gemeentereis Rome