Vacature predikant Vacature predikant

Wijkgemeente Kerk aan de Linge in Leerdam kijkt uit naar een enthousiaste en gedreven predikant (0,6 fte)!

In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam bestaat naast de Protestantse wijkgemeente Kerk aan de Linge uit de Hervormde wijkgemeente West en de Hervormde wijkgemeente Centrum-Oost.

Nu de fusie tot een Protestantse Gemeente Leerdam in oktober 2018 een feit was, willen we als wijkgemeente verder gaan werken aan een krachtige gemeente, een eigen identiteit en zichtbaarheid in de stad. Samen zijn wij Kerk aan de Linge... en we zoeken vanwege het vertrek van een van onze predikanten een enthousiast en gedreven predikant (0,6 fte) met een warm hart voor God en zijn mensen.

Wij zijn:
  • een gemeente die veelkleurig, divers en actief is;
  • een gemeente die ruimte biedt aan diversiteit in geloofsbeleving, veiligheid bij twijfel en indringende (geloofs)gesprekken niet uit de weg gaat.
Wij zoeken een betrokken en bevlogen mens:
  • die jeugd, jongvolwassenen en jonge gezinnen weet te bereiken en te betrekken;
  • die de tradities van waaruit wij komen verstaat en openstaat voor diversiteit in geloofsbeleving;
  • die ons motiveert en begeleidt op weg naar nieuwe wegen en vormen van vieren en kerk-zijn;
  • die samen met de collega-predikant en het pastoraal team het pastoraat invult;
  • die ons de komende jaren wil helpen groeien naar een gastvrij huis voor jong en oud.
Geïnteresseerd?
Neem dan contact met ons op! Dirk Wakker (voorzitter van de beroepingscommissie) staat je graag te woord. Hij is op werkdagen (vanaf 19:00 uur) en op zaterdag te bereiken via 06-17133100 of . Via dit e-mailadres is ook de profielschets van onze gemeente op te vragen.

Een beknopt CV met motivatie ontvangen we graag uiterlijk zaterdag 21 september 2019. Dit kun je sturen naar, email: postadres: Loosdorp 1, 4143 LS Leerdam. We vragen om in je motivatie jouw visie te geven op de volgende vragen:
  1. Wat is je visie op hoe de kerk van nu zich zichtbaarder kan profileren in de samenleving?
  2. Wat is jouw visie op de invulling van alternatieve middagdiensten en wat is jouw rol hierin?
  3. Hoe betrek jij tieners en hun ouders actief bij het kerkelijk werk?

Geen inloopspreekuur
datum en tijdstip 22-08-2019 om 9.00