PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Introductie Introductie
The Africa-Team 2017: opnieuw een jongerenreis naar Zuid-Afrika!

The A-Team gaat naar Wellington, en wel in de zomer van 2017. Een groep jongeren zal daar tezamen met de stichting Baie Dankie Holland (opgericht door Erik en Saskia de Gier) de Zuid-Afrikaanse organisatie NORSA ondersteunen. Dit is een organisatie die zich richt op een aantal sloppenwijken in en rondom Wellington en De Doorns. Door hun kennis en inzet kan Baie Dankie direct inspringen op de behoeften van daar. Zo zorgen ze samen o.a. voor:
- Verbeteren van de leefbaarheid van de “huisjes” waarin mensen moeten leven.
- Noodopvang voor kinderen.
- Aanbieden van sportmogelijkheden voor kinderen.
- Aankopen van (school)kleding, zodat kinderen naar school kunnen gaan.
- Bouwen van Wendyhuisjes.
- Organiseren spelletjesdagen.

Maar liefst 24 jongeren met nog eens 7 begeleiders gaan zich gedurende 3 weken ter plekke inzetten om NORSA en Baie Dankie te ondersteunen.
Uiteraard is NORSA het eerste doel van "The Africa Team", maar een ander doel is zeker ook de ervaringen die de deelnemers opdoen daar ter plaatse èn in de voorbereidingen ernaartoe. Tot slot verwachten we ook weer een "boost" aan activiteiten binnen de gemeente.

Natuurlijk willen ze niet met lege handen aankomen, en zullen ze gedurende het komende jaar vele sponsor acties op touw zetten. Hun streven is om gezamenlijk zo'n €24.000 mee te nemen. De reis- en verblijfkosten (ong. € 800 p.p.) zijn daar niet bij in begrepen, aangezien de deelnemers en begeleiders die zelf zullen financieren.

U kunt deze jongeren helpen door veel en ruimhartig mee te doen aan de acties die de jongeren organiseren. Uiteraard zijn al uw giften aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Maak ze svp over op het voor dit doel beschikbare bankrekeningnummer NL94 RABO 0358 4619 60, t.n.v. Diaconie Geref. Kerk Leerdam. Indien u een deelnemer persoonlijk wilt ondersteunen (dus bijdrage aan zijn/haar eigen kosten), vemeld dan zijn of haar naam. Als er geen naam genoemd wordt, komt uw bijdrage ten goede aan de "grote pot" die aan NORSA in Wellington ten deel zal vallen.
 
Deelnemers & organisatie Deelnemers & organisatie
The Africa-Team 2017 bestaat uit de volgende deelnemers, begeleidingsteam en ondersteuning:

Deelnemers: Floris & Vincent Bel, Barend & Casper van Brakel, Marissa de Bruin, Charlotte Donga, Jory de Gier, Remco den Hartog, Iris van den Hoek, Jorunn Kaasschieter, Lisa Kleijer, Myrne de Leeuw, Fleur de Leeuw, Anissa, Danique en Noémi Meijdam, Ellis & Marleen Meijdam, Naniek Scherpenzeel, Kees & Niek Sevenhuijsen, Amber & Yannick Teijgeler en Kim van Wijk.

De begeleidersgroep bestaat uit: Marja van Garderen, Erik de Gier, Koos Niks, Esther Santing, Guus Smid, Annemiek Smid & Aart van Zandwijk.

Contactpersonen van de organisatie: Erik de Gier, Kees Bel en Jan Sevenhuysen.

Deze kerngroep wordt ondersteund en van advies voorzien door Erwin Donga, Hans van Garderen (financiën), Martin van Gent (namens de kerkenraad), Jaap den Hartog (verzekeringen en vliegtickets), Ingrid Lagerwaard, Peter Meijdam en Liset Nab.
 
 

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 23-05-2019 om 9.00
meer details

Glasstadjaarmarkt
datum en tijdstip 25-05-2019 om
meer details

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 26-05-2019 om 11:00 uur
meer details

Wijkraad van Kerkrentmeesters Kerk aan de Linge
datum en tijdstip 28-05-2019 om 19.45 uur
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
19 mei 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Verbouwing Bethelkerk afgerond
Top2000dienst groot succes
Geslaagde vijfde Herdertjestocht
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.