Terugblik op Jeugddienst 26 januari Terugblik op Jeugddienst 26 januari
Jeugddienst Op zoek naar...
Op zondag 26 januari hebben jongeren uit onze gemeente meegewerkt aan de (jeugd)dienst. Deze jongens en meiden bereidden deze dienst samen met de leiding van Solid Friends en ds. Johan van den Berg voor. Dit keer geen orgel, maar muzikale begeleiding op accordeon en trompet.

In een volle kerk, met jong en oud, ging de jeugd op zoek. De zoektocht naar geluk voerde langs verschillende thema's. Zo werd het geluk gezocht in de wetenschap, de natuur, regels, geloven zonder vragen en medemenselijkheid. Deze thema's hadden ieder hun eigen kleur. Jaromir Wielis praatte als spreker de dienst aan elkaar en nam ons mee naar de verbinding tussen al deze thema's. Welke kleur de meeste stemmen kreeg? Daar was geen pasklaar antwoord op, maar aan de hand van Genesis 9: 12-15 kwamen we toch tot een conclusie.

'En dit,’ zei God, ‘zal voor alle komende generaties het teken zijn van het verbond tussen mij en jullie en alle levende wezens bij jullie: 13 ik plaats mijn boog in de wolken; die zal het teken zijn van het verbond tussen mij en de aarde. 14 Wanneer ik wolken samendrijf boven de aarde en in die wolken de boog zichtbaar wordt, 15 zal ik denken aan mijn verbond met jullie en met al wat leeft, en nooit weer zal het water aanzwellen tot een vloed die alles en iedereen vernietigt.

Al de kleuren zijn een afgeleide van die ene witte kleur. En wie zorgt er voor dat ene witte licht? Het is God die door alle kleuren heen schijnt. En dat is wat hij ooit aan ons mensen heeft beloofd. Maar dat licht moet je wel willen zien. Zet je gekleurde bril af. Kijk eens anders naar de dingen om je heen en herken het witte licht. Als we in dat licht naar onze wereld kijken zien we God in alle dingen in ons dagelijks leven. God is niet in één kleur te stoppen, zijn licht is overal. Hij is het die ons die kleuren heeft gegeven. Een boog over de gehele wereld heen, onder die boog leven wij:

Wetenschapper: In het witte licht zie ik liefde tussen mensen, daar heb ik geen medicijn voor.
Natuur: In het witte licht zie ik niet alleen natuur maar ook de mensen om mij heen, de mooiste schepsels die er zijn.
Regels: In het witte licht zie ik niet alleen de regeltjes maar mensen die proberen het beste te bereiken voor deze wereld.
Geloven: In het witte licht zie ik dat geloven geen kant en klaar antwoord is maar dat het een werkwoord is
Medemenselijkheid: In het witte licht zie ik veel meer mensen dan die grote helden die iets over hebben voor een ander, ten koste van zichzelf.

De vraag voor u en jullie waar we de week in werden gestuurd was: waar vinden jullie God in het dagelijks leven?

Aan het slot klonk wel een verdiend applaus voor Barend, Bram, Casper, Charlotte, Ellis, Floris, Ilse, Jaromir, Jorunn, Kees, Larissa, Maarten, Marleen, Remco! De leiding (Kees Bel, Gerdie van Brakel, Roline den Hartog en ds. Johan van den Berg) deelden ook mee in het applaus.

nieuwsbrief 2 augustus 2020