PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Terugblik actie Voedselbank Terugblik actie Voedselbank
Verbondenheid, dat was niet alleen het thema van de dienst op zondag 13 oktober j.l, het werd ook zichtbaar in de actie voor de Voedselbank. Een actie die de jongeren van Rock Solid samen met de diakenen georganiseerd hebben. De jeugd had zich op de vrijdagavond voorafgaand aan deze zondag bij de ingangen van de Leerdamse supermarkten opgesteld om aan het winkelend publiek te vragen bij de weekendboodschappen ook iets aan te schaffen voor de klanten van de Voedselbank.

 

Voorafgaand aan de inzamelactie was de jeugd van Rock Solid uitvoerig verteld waarom er Voedselbanken zijn en wie daar gebruik van kunnen maken en hoe dat z’n werk gaat. Al vanaf de startzondag op 22 september werd de actie met de bekende tassenactie door de diaconie op gang gebracht voor de gemeente. Het prachtige resultaat van de actie (70 gevulde tassen en 10 volle kratten/dozen) werd tijdens de collecte met man en macht de kerkzaal binnengedragen en uitgestald op het liturgisch centrum. Hiermee werd het thema Verbondenheid door het samenwerken aan een inzamelactie door de hele gemeente, de jeugd van Rock Solid en kindernevendienst nogmaals benadrukt. Met z’n allen hebben we meer dan 1100 producten aan de Voedselbank mogen overhandigen. Dit werd daarnaast nog aangevuld met de door de diaconie verdubbelde opbrengst van een aan de actie gekoppelde diaconale collecte.
 

Aan Martine Visser, coördinator bij de Voedselbank, werden na de dienst symbolisch een cheque en de producten overhandigd. Op dinsdagmorgen stonden 3 sterke mannen en 1 sterke vrouw klaar om alle tassen en kratten in de bus van de Voedselbank te laden. De deuren konden nog net dicht. Het was een mooie actie, waar de verbondenheid met elkaar en met de mensen in onze stad, die voor de dagelijkse levensbehoeften afhankelijk zijn van anderen, heel praktisch zichtbaar werd. De werkgroep duurzaamheid nam een deel van promotie voor haar rekening. De actie paste goed in haar jaarthema: Omgaan met geld.
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 2 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.