PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven
Elke week wordt er voor de zondagsdienst(en) de nieuwsbrief uitgereikt. De meest recente nieuwsbrief staat in de rechterkolom op deze website.
Hieronder staan nieuwsbrieven tot enkele weken terug.

  13 september 2020
  6 september 2020
  30 augustus 2020
  23 augustus 2020
  16 augustus 2020
  9 augustus 2020
 
Beroep aangenomen Beroep aangenomen
Op vrijdag 13 december 2019 ontvingen we het verheugende bericht van ds. Cornelie Vreugdenhil - Mijnarends uit Katwijk aan Zee, dat zij het beroep dat we op haar uitbrachten, heeft aangenomen. Zij wordt daarmee de opvolger van ds. Johan van de Berg, die medio 2018 naar Appingedam vertrok. De komende periode zal nader overleg plaatsvinden over de verdere details.

Op 14 juni 2020 zal zij in de morgendienst haar intrede doen. Een weergave van de beroepingsperiode is hier te lezen.
 
Herinrichting kerkzaal Bethelkerk Herinrichting kerkzaal Bethelkerk
In de periode 29 oktober tot en met medio december 2018 is de kerkzaal van de Bethelkerk heringericht. Aan deze verbouwing ging vanaf april 2017 een zorgvuldig proces van de daarvoor opgerichte werkgroep vooraf. Op zondag 6 januari 2019 hebben we als Kerk aan de Linge de kerkzaal weer in gebruik genomen in een kerkdienst onder leiding van ds. Ben Heijting en (inmiddels oud)predikant Johan van den Berg.
lees meer »
 
Jaarthema 2016 - 2017: De Bijbel, een huis voor de wereld Jaarthema 2016 - 2017: De Bijbel, een huis voor de wereld
Het seizoen 2016 - 2017 staat in het teken van de Bijbel. Dit thema komt voor het eerst aan bod tijdens de startdienst op zondag 18 september (zie ook het bericht hieronder).

De bijbel, een huis voor de wereld. Op diverse momenten en manieren komt dit thema dit jaar aan de orde; onder andere tijdens vier themadiensten, in het 2-jarig Bijbelleesproject van onze predikanten en diverse andere activiteiten.
lees meer »
 
Startzondag 2014-2015 Startzondag 2014-2015
Op zondag 21 september 2014 werd het nieuwe Kerkelijke seizoen 2014-2015, na de activiteiten op zaterdagmiddag, geopend. De dienst in de Grote Kerk stond onder leiding  van drie voorgangers van de Protestantse Kerk in Leerdam: ds. Detlef Bohlken van de Evangelisch Lutherse Gemeente en ds. Johan van den Berg en ds. Ben Heijting van Kerk aan de Linge. De preek werd, geheel in stijl, ook door de drie predikanten gehouden.

Klik hier voor de complete tekst van de preek.

Tijdens de dienst werd ook dankbaar geput uit de liederen uit het Nieuwe Liedboek, waaronder 'Ik danste die morgen toen de schepping begon’ (NLB 839; Lord of the Dance) en ‘Dans mee met Vader, Zoon en Geest’ (NLB 706; Come, Join the Dance of Trinity).
 
Pinksteren 2014 - de vier elementen: vuur, wind, aarde en water

Pinksteren 2014 - de vier elementen: vuur, wind, aarde en water
Op zondag 8 juni 2014, Eerste Pinksterdag, vierden we als gemeente het feest van de Geest. We lazen het verhaal van de uitstorting in Handelingen 2:1-13. Pinksteren wordt beschreven aan de hand van beelden. Er is sprake van wind en vlammen of van de vruchten van de Geest (in Galaten 5:22).

Aan de hand van een presentatie preekte ds. Ben Heijting over de vier elementen vuur, wind, aarde en water en wat dat voor ons als gemeente betekent.

Preek zondag 8 juni
Presentatie bij preek zondag 8 juni
 
Terugblik op Jeugddienst 26 januari 2014 Terugblik op Jeugddienst 26 januari 2014
Jeugddienst Op zoek naar...
Op zondag 26 januari 2014 hebben jongeren uit onze gemeente meegewerkt aan de (jeugd)dienst. Deze jongens en meiden bereidden deze dienst samen met de leiding van Solid Friends en ds. Johan van den Berg voor. Dit keer geen orgel, maar muzikale begeleiding op accordeon en trompet.
 
In een volle kerk, met jong en oud, ging de jeugd op zoek...
lees meer »
 
Bevestiging ds. Johan van den Berg

Psalm 1:3 ‘Als een boom geplant aan stromend water’
Bevestiging ds. Johan van den Berg

Op zondagmiddag 16 juni 2013 is ds. Johan van den Berg tijdens een bevestigings- en intrededienst onder leiding van ds. Ben Heijting verbonden aan Kerk aan de Linge. Formeel betekent dit een verbintenis aan de Bethelkerk. Sinds de federatie van de Gereformeerde Bethelkerk met de Hervormde wijkgemeente Noord in 2010 vormen beide echter in de praktijk één gemeente met twee voorgangers.

Klik op lees meer voor informatie over de bevestigings- en intrededienst.

Verdere introductie van ds. Johan van den Berg vindt u onder het kopje ‘over ons’ bij ‘predikanten’.

lees meer »
 
Kerk aan de Linge is geboren Kerk aan de Linge is geboren

Nieuwe naam en beeldmerk voor P(w)GiW in Leerdam, ‘In Wording’ is geboren:

Tijdens de ochtenddienst zondag 6 januari 2013 is deze nieuwe (roep)naam van onze gemeente en het daarbij passende logo feestelijk bekend gemaakt. Naast een uitleg door Harry Quick, één van de voorzitters van de kerkenraad, werd ook in Woord en gezang stilgestaan bij deze gebeurtenis.

lees meer »
 
Bevestiging en intrede ds. Ben Heijting Bevestiging en intrede ds. Ben Heijting

Op zondag 30 januari 2011 werd in de dienst van 14.30 uur in de Grote Kerk ds. Ben Heijting bevestigd en deed hij intrede als predikant van onze Protestanste (wijk)Gemeente in wording.

lees meer »
 
Afdraai Wellington - belevenissen Afdraai Wellington - belevenissen

In de zomervakantie van 2010 gingen de 20 jongeren en hun begeleiders dan naar Wellington in Zuid-Afrika om te helpen in de kinderopvang, in de gaarkeukens, op school etc.

Hier een impressie van hun belevenissen zoals zij zelf voor deze website schreven.

lees meer »
 
Afdraai Wellington - acties Afdraai Wellington - acties

De reis die een groep jongeren vanuit onze kerken in de zomervakantie van 2010 drie weken naar Zuid-Afrika organiseren kost veel geld. Ze gaan naar de sloppenwijken in Wellington waar wordt geholpen in de kinderopvang, in de gaarkeukens, op scholen, etc. Ook zal geholpen worden bij het onderhouden en repareren van de gebouwtjes die door Stichting Baie Dankie zijn gebouwd. Om dat geld bij elkaar te krijgen, organiseren de jongeren onder de noemer Afdraai Wellington allerlei acties.

Hier een impressie van al deze acties & natuurlijk de opbrengsten van de acties!

lees meer »
 
Afdraai Wellington Afdraai Wellington

Weg van de snelweg
"Afdraai Wellington" is Zuid-Afrikaans en betekent: afslag Wellington. Het is de naam van een project waarbij ruim 20 Leerdamse jongeren in de zomer van 2010 naar de sloppenwijken van de stad Wellington in Zuid-Afrika gaan.

lees meer »
 
 

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Kerkenraad
datum en tijdstip 24-09-2020 om 19.30
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 24-09-2020 om 9.00
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
Bethelkerk: YouTube
Grote Kerk:
  Kerkdienstgemist.nl
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 20 september 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.