PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Solid Friends Zoom 17 mei 2020 Solid Friends Zoom 17 mei 2020
Tentamens, Corona, de geboorte van Ruben en nog veel meer om over te praten. Het werd tijd voor een digitale versie van Solid Friends. Na wat technisch gedoe (SF met hoofdletters - niet WW ervoor- wel goede id?-Ik kom er ook niet in..) waren we na een kwartiertje allemaal ingezoomd op Zoom.  Sommigen nog in pyama. Robert-Jan zoomde in vanuit Friesland tussen het zeilen door. De jongste deelnemer was Ruben met 0 jaar.

Met het programma Zoom kun je de achtergronden en onderwerpen zelf inkleuren. Kampioen was Feia die zelfs haar gezicht met wc-rollen kon kleuren. Ook de verjaardag van Maxima werd gevierd met koninklijke achtergronden.

Negen plaatjes met vrolijke gezichten want voor 5 Solid Friends is de spanning voor de 4e juni als de school gaat bellen met ‘gezakt’of ‘geslaagd’ er gelukkig niet. Het ziet er goed uit.
 

Met een aantal stellingen met vier keuzen zijn we aan de slag gegaan.  Opmerkelijk wel dat de Solid Friends de huidige digitale kerk niet dé uitvinding van de twintigste eeuw vinden. De echte kerk met ontmoeting blijft belangrijk. Digitale Solid Friends is wel heel handig. De grote meerderheid vindt de belangrijkste reden om aan de Coronaregels te houden, het beschermen van de gezondheid van ouderen. De regel om 1,5 meter afstand te houden is het vaakst ‘expres’ overtreden. De volgende jeugddienst gaat niet over Corona of iets wat er mee te maken heeft… Het wordt iets vrolijks om onze vrijheid te vieren!

Om het échte Solid Friends gevoel te krijgen, had Roline afgelopen vrijdag bij iedereen een blikje knakworsten afgegeven. En ja hoor rond 12.00 uur zagen we de borden met knakworstjes voorbij komen.

Hieronder de eerste indrukken van Solid Friends Zoom
“Ik vond het leuk om iedereen weer te kunnen zien en toch een beetje bij elkaar te zijn, ook al was het op een andere manier”

“Ik vond het ook erg gezellig en leuk om iedereen weer even te zien en te spreken, zo waren we toch Solid Friends. PS: Online knakworstlunch was erg succesvol mede door lieve moeders”

“De Solid Friends meeting was erg gezellig en goed om even bij te praten ondanks de omstandigheden. Een voordeel is dat je nu in je pyama naar Solid Friends kan gaan. Ook de knakworstbutlers deden weer hun best!”
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.