ma 2 december 2013

Bethelkerk
Tijdstip:
 20.00

Een flink deel van de Bijbel bestaat uit poëzie. De Psalmen en het Hooglied zijn bekende en veel gelezen delen. Zeker de Psalmen, die regelmatig in een hervertaling verschijnen. Zo’n nieuwe vertaling van psalm 139 van de hand van Huub Oosterhuis vormde bij de naamgeving van het jaarthema een belangrijke rol. “Ik ben”, als vraag gesteld: “Ken je mij? Wie ben ik dan? / Weet jij mij beter dan ik?” Op de poëzie-avond willen we deze tekst zeker aan de orde stellen.

Poëzie is niet altijd makkelijk te duiden. Wat zou de dichter bedoelen? Wat lees ik in een gedicht en wat zegt het mij? Op de poëzie-avond gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van enkele gedichten.

Mocht er voor een tweede avond belangstelling bestaan, dan volgt deze in januari in Rumpt. We maken daarover aan het eind van de eerste avond een afspraak.
In verband met de organisatie graag vooraf aanmelden bij ds. Ben Oosterom (b.oosterom@rivas.nl) of Jan Constandse (jwconstandse@hotmail.com / tel. 619629).

nieuwsbrief 9 augustus 2020