Paasproject 2016 Kindernevendienst Paasproject 2016 Kindernevendienst
In de veertigdagentijd gaan we in Kerk aan de Linge met de kinderen stap voor stap op weg naar Pasen. Het is een reis die begint in de woestijn en eindigt in een tuin. Een reis over hoge bergen en door diepe dalen,  onderweg wordt het donker maar zien we ook lichtpuntjes die de weg naar Pasen wijzen. Het project bestaat uit een spel waarbij we iedere week een aantal voetstappen zetten en wegwijzers tegenkomen met opdrachten die passen bij het thema van die zondag. Bij het project zitten ook kleine reisgidsjes welke elke zondag gebruikt worden waarin de kinderen hun eigen reiservaringen kunnen bijhouden.

Zondag 14 februari - Wie roept je?
Uit het Evangelie lezen we deze zondag het verhaal van de verzoeking in de woestijn. In dat verhaal wordt Jezus geroepen door de duivel. Maar hij luistert alleen naar de stem van God. Wij gaan op weg naar Pasen. Daarbij vragen wij ons ook af: wie roept ons? En hoe kunnen we die stem volgen?

Zondag 21 februari - Groter dan jij?
Dat er altijd iets of iemand groter is dan jij, ontdekken de leerlingen die met Jezus meegaan de berg op. Letterlijk en figuurlijk stijgen ze even boven het alledaagse uit. Boven op de berg verschijnen Mozes en Elia. Jezus wordt door een stem uit de hemel aangewezen: ‘Dit is mijn zoon’

Zondag 28 februari - Nieuwe kans
Jezus vertelt zijn toehoorders dat ze dichter bij God moeten komen, een nieuw begin maken. Dat het nog niet te laat is, laat Jezus zien met het verhaal van de vijgenboom. God heeft geduld met mensen: Hij kijkt het nog een tijdje aan, omdat Hij blijft hopen dat de vijgenboom tot bloei komt.

Zondag 6 maart - Geloof in de toekomst
We maken kennis met een jongen die vertrouwen heeft in het leven: hij trekt eropuit. Maar hij raakt steeds verder van huis en durft niet meer terug. Toch is er toekomst. Als hij uiteindelijk weer thuis komt, staat zijn vader al op de uitkijk. De jongen maakt een nieuw begin.

Zondag 13 maart - Eind of begin?
De onrechtvaardige pachters willen de opbrengst van de wijngaard niet afstaan en besluiten de zoon te doden zodat zij de erfenis krijgen. Maar dat gaat niet door. Voor de eigenaar van de wijngaard is het nu niet afgelopen met zijn wijngaard; hij maakt een nieuw begin met de andere pachters.

Zondag 20 maart - ‘Hier ben ik’
We staan aan de rand van Jeruzalem, we zien de koning binnenrijden op een ezel. ‘Hier ben ik’, zegt hij. En wij zijn er ook. De hoofdrolspelers van het paasverhaal zijn op het toneel verschenen. De mens die een is met God in de stad. Maar ook de omstanders zijn er, juichend en schreeuwend.

Zondag 27 maart - Verder gaan
Vandaag is het Pasen het feest van het nieuwe begin. Stap voor stap gingen we daar naartoe op weg maar niet om tot stilstand te komen. Pasen laat juist zien dat het altijd verder gaat. Pasen brengt mensen opnieuw in beweging!

nieuwsbrief 9 augustus 2020