Paaskaars 2015 Paaskaars 2015
Op dienst van Paasmorgen is de Paaskaars 2015 binnengedragen.

'Het Genoeg'
De geschiedenis van de vijf broodjes en de twee vissen is het verhaal van Gods 'Genoeg' voor de mensen. God gaf met de komst van Zijn zoon Jezus, alles wat wij nodig hebben in ons leven, en in het leven na dit leven.

In het verhaal in Mattheus 14 spreekt Jezus hierover tot de  luisterende mensen op de berghelling. De grote groep mannen, vrouwen en kinderen horen woorden waaraan ze Genoeg hebben om verder te gaan in hun leven. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen! Ze vergeten alles; vooral de tijd, de terugtocht naar huis, de maaltijd die nog klaargemaakt moet worden..... En weer heeft Jezus genoeg voor de mensen door vijf broodjes en twee vissen te delen.

Ook in onze tijd geldt, dat ondanks alle door mensen veroorzaakte schaarste, God ons duidelijk maakt, dat er genoeg is: liefde, vrede, voldoende voedsel en ruimte voor iedereen, omdat Jezus gekomen is als een 'rantsoen voor velen'.

Het symbool op de paaskaars  van 2015 houdt de gedachten aan dit verhaal levend.

Liesbeth Mouthaan

nieuwsbrief 9 augustus 2020