vr 17 november 2017

De Kandelaar
Tijdstip:
 19.30

Ter voorbereiding op 500 jaar Reformatie vroegen de levensbeschouwelijke afdelingen van de Algemene Onderwijsbond (AOb) zich af welke specifieke bijdrage zij hieraan zouden kunnen leveren. Onder het motto “van collega’s, voor collega’s” hebben ze gekozen voor het maken van een website.

Luther mag dan de naam hebben, hij was niet de eerste en zeker niet de enige die de kerk wilde hervormen. Aan de hand van vier thema’s wordt via de website www.reformatieenonderwijsnu.nl via beeld en tekst duidelijk gemaakt hoe de protestantse reformatie en de katholieke reactie daarop vorm hebben gekregen en hoe deze bewegingen nu nog steeds onze West-Europese cultuur beïnvloeden.

Twee gemeenteleden, Anne Marie Adriaanse-Teeuw en Frits Fraanje, beide in het onderwijs werkzaam, willen belangstellenden hierover vertellen.

nieuwsbrief 2 augustus 2020