NIEUW CONCEPT PLAATSELIJKE REGELING 2020 NIEUW CONCEPT PLAATSELIJKE REGELING 2020
Door de Algemene Kerkenraad is de “Plaatselijke regeling” in concept vernieuwd en aangepast aan de nieuwe kerkorde. De Plaatselijke Regeling geeft in het kort weer het leven en werken van de Protestantse Gemeente Leerdam. De volgende aspecten komen daarin aan de orde:
  • De samenstelling van de algemene kerkenraad
  • De werkwijze van de algemene kerkenraad
  • Besluitvorming
  • De vermogensrechtelijke aangelegenheden van zowel kerkrentmeesterlijk als diaconaal.
  • Het aantal en de begrenzing van de wijkgemeenten.
  • Het beroepingswerk.
De conceptregeling ligt voor een ieder tot 18 april ter inzage bij de scriba van de Algemene Kerkenraad, ouderling J. Keuken, Pr. Marijkestraat 36, tel. 616726. Indien u hiervan gebruik wilt maken graag even een afspraak maken.
Ook is deze conceptregeling te downloaden: Download hier de conceptregeling. Als geen steekhoudende argumenten vanuit de gemeente naar voren worden gebracht zal de plaatselijke regeling door de Algemene Kerkenraad worden vastgesteld. Indien mogelijk in de vergadering van 14 mei 2020.

nieuwsbrief 9 augustus 2020