PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 

ma 14 oktober 2013

Leerhuis Christelijke Dogmatiek

Locatie: 
 De Kandelaar
Tijdstip: 
 20.00  - 22.00

Najaar 2012 verscheen: 'Christelijke Dogmatiek. Een inleiding.'
Inmiddels is de 4e druk verschenen! De 722 pagina's bevatten een complete inleiding in de christelijke theologie. Het is een handboek voor iedereen (zeker niet alleen voor de professional) die geïnteresseerd is in de inhoud van christelijk geloven, waarbij de auteurs zich niet schamen voor hun eigen orthodoxe positie. Maar ze lopen de lezer daar niet mee voor de voeten. De lezer kan zichzelf een mening vormen aan de hand van overzichten van discussies onder theologen. Dr. Kees van der Kooi is als hoogleraar dogmatiek verbonden aan de faculteit Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit, dr. Gijsbert van den Brink is hoofddocent dogmatiek aan diezelfde faculteit en bijzonder hoogleraar voor de theologie van het gereformeerd protestantisme aan de PThU, locatie Amsterdam. Het is geschreven door een van huis uit hervormde én een van huis uit gereformeerde professor, daarmee is het ook een echt PKN-boek!

Wij willen twee hoofdstukken lezen en bespreken, verspreid over zes maandagavonden. Bij het jaarthema van Kerk aan de Linge over identiteit sluiten de hoofdstukken over Jezus Christus (hoofdstuk 10 en 11) aan. De intentie is dat we - naast het leren van de inhoud van dit boek - met hulp van 'Christelijke Dogmatiek' komen tot een verdiepend gesprek en verstaan van elkaars wijze van geloven.
Aanschaf van het boek wordt aanbevolen.

Gespreksleiders zijn ds. J.A.W. Verhoeven (Hervormd Wijk West), ds. M.B. Heijting (Kerk aan de Linge) en ds. B. Oosterom (Hervormde Gemeente Rumpt).
Data: 23 september, 14 oktober, 11 november, 13 januari, 10 februari, 10 maart.
Graag aanmelden bij een van de predikanten.

terug
 


 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 2 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.