Kunstvesper 3 februari Kunstvesper 3 februari

Een kunstvesper in de tijd van Epifanie. God is heilbrengend verschenen. In woord, lied en beeld mogen we die boodschap met vreugde doorgeven en dankbaar ontvangen. De kleur van het jaar is niet voor niets: Wit.

De cantorij zal naast het ondersteunen van de samenzang onder andere een werk zingen van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski: Crown of Roses. Muziek waarin doorklinkt dat het verschijnen in deze wereld ook aanvaarding van lijden betekent. Of zoals het prachtige lied Er is een roos ontloken het verwoordt: "Die bloem van Gods behagen heeft, naar Jesaja sprak, de winterkou verdragen als allerdorste tak. O roos als bloed zo rood, God komt zijn volk bezoeken in 't midden van de dood.

nieuwsbrief 9 augustus 2020