Kijk op Geloof - Verdiepingscatechese Kijk op Geloof - Verdiepingscatechese

Wat houdt het in?
Ook als je bent opgegroeid met kerk en geloof kun je het gevoel hebben dat je nog maar een beginneling bent. Misschien ben je niet gelovig (opgevoed) maar wel nieuwsgierig. Tijdens de verdiepingscatechese ontdek je dat je veel meer in huis hebt dan je vermoedt, tegelijk ontdek je nieuwe gezichtspunten, gedachten die je verder helpen op de weg van geloven. We gebruiken daarvoor vanaf september twee boeken: Doornse Catechismus en Doornse Levenskunst. Enkele tientallen dominees gaan in op geloofs- en levensvragen. Om een paar voorbeelden van de 52 geloofsvragen te geven: Wat is mijn diepste troost? Bestaat toeval? Is God dezelfde als Allah? Een willekeurige greep uit de 52 levensthema’s die in het boekje Levenskunst worden behandeld zijn: Dankbaarheid, wandelen met God, omgaan met mislukkingen, enthousiasme, eenvoud, woede, gastvrijheid.

Voor wie?
Ieder die wil leren en tot geloofsverdieping wil komen is welkom. De catechese is geschikt als voorbereiding op het doen van belijdenis, maar evengoed voor wie al belijdenis heeft gedaan en behoefte heeft aan een ‘opfriscursus’.

Waar en wanneer?
We beginnen op vrijdag 5 oktober om 20.00 uur in de Kandelaar.
De bijeenkomsten duren anderhalf uur van 20.00 - 21.30 uur.

Meer informatie en aanmelding bij ds Ben Heijting

Geen inloopspreekuur