Kerk aan de Linge voldoet aan criteria Fairtrade Nederland Kerk aan de Linge voldoet aan criteria Fairtrade Nederland
Wij nodigen iedereen van harte uit om op zondag 11 oktober a.s. naar de Fairtrade dag in Stadspodium Go (Leerdam) te komen. Deze dag wordt georganiseerd door de werkgroep Fairtrade van Team 2015, de motivator achter de 8 milleniumdoelen.

Wat is er te doen?
Ten eerste zal de Fairtrade film Black Gold vertoond worden. Deze Britse film/documentaire, gemaakt door Nick en Mark Francis, en welke bekroond is met 8 Awards als beste documentaire van 2006. De film gaat over de Etopische koffiehandelaar Tadesse Meskela. Hij brengt u het echte verhaal over de koffie en de koffieplantages. De kosten voor deze super mooie indringende film bedragen 2,50 euro, dit is inclusief een Fairtrade kopje koffie/thee of chocolademelk na afloop. De film begint om 13 uur. Reserveren is niet nodig.

Tegelijkertijd zal er een Fairtrade Taartbakwedstrijd gehouden worden in 3 leeftijdscategorieën (volwassenen, jeugd en kinderen). De kinderen mogen in plaats van een taart ook een cupcake bakken. De winnaar van de lekkerste taart zal na de film bekend worden gemaakt En daarna worden de taartpunten verkocht om lekker bij de koffie, thee of chocolademelk op te eten. De winnende taart zal een week in productie genomen worden bij Bakkerij de Jager. De jury bestaat uit niemand minder dan Jacques van Ewijk (3e prijswinnaar Heel Holland Bakt 2014), Edwin Kamper (Bakker de Jager) en Maaike Reinhoudt (jongerenraad Leerdam). Wilen julie mee doen met de taartbakwedstrijd, meld je dan voor 4 oktober aan via lisetnab@hotmail.com. Na inschrijving ontvang je alle informatie. Wij kunnen jullie alvast melden dat wethouder Wim van der Leij zich heeft aangemeld als eerste taartenbakker.

En als laatste zullen de nieuwe Fairtrade bedrijven genomineerd en gehuldigd worden met de bekende Fairtrade duim 'FAIRTRADE OKE' door wethouder Wim van de Leij.  De producten van Grand cafe Coffee & More Leerdam, Wijkgebouw Maranatha, Bloemboetiek Fluitekruid en Kerk aan de Linge voldoen aan de strenge criteria van Fairtrade Nederland waarvoor ze nu onderscheiden zullen worden.

Al met al wordt het een gezellige Fairtrade middag waarin wij jullie graag ontmoeten als bakker of wel als toeschouwer.

Graag tot 11 oktober!

Team 2015 Leerdam