PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Welkom Welkom
Hartelijk welkom op de website van Kerk aan de Linge in Leerdam.
 
Kerk aan de Linge is een protestantse gemeente met een jonge geschiedenis, maar lange historie in Leerdam. Onze gemeente wil een levende gemeente zijn van traditie en vooruitzien, ruimte bieden aan diversiteit van jong en oud en betrokken zijn bij elkaar en de wereld om ons heen. We willen leren en getuigen uit Gods Woord van liefde.
 
Of u nu een regelmatige kerkganger bent of voor het eerst of sinds lange tijd de kerk bezoekt: wees van harte welkom, we verheugen ons op uw komst!

Op de website vindt u onder andere actualiteiten onder Actueel en de Agenda. Onder Kerkdiensten treft u de komende drie kerkdiensten aan en de internetverbinding naar onze kerkdiensten.

Om een eerste bezoek of kennismaking te vergemakkelijken treft u onder Lees meer een samenvatting aan van wie wij zijn en waar u terecht kunt.
lees meer »
 
Update kerkdiensten (26 augustus) Update kerkdiensten (26 augustus)
Sinds eind juli beginnen we al weer te wennen aan kerkdiensten waar maximaal 60 gemeenteleden bij aanwezig zijn. Vanaf 30 augustus willen we daarom weer het normale rooster volgen waarbij we eens in de 4 weken een dienst in de Grote Kerk hebben. Bij goed weer gaan we ook hier koffiedrinken op het plein aan de zijde van De Kandelaar.
Aanmelden moet ook hier op de gebruikelijke manier.

In de kerkbladen staat nog dat de dienst van 30 augustus in de Bethelkerk zou zijn maar die doen we dus vanuit de Grote Kerk zoals dat in het rooster van kerkdiensten al gepland stond.

Voor de kerkdiensten gelden bepaalde regels om te zorgen dat de risico’s van besmetting worden geminimaliseerd. Een van de regels is het vooraf aanmelden voor de kerkdienst.

Lees hier meer over het digitaal collecteren, het gebruiksplan van de Bethelkerk, het volgen van de diensten op Youtube en (digitale) TV.

De beelduitzending in de Grote Kerk gaat via de website www.kerkdienstgemist.nl  en niet via Youtube. Bij “Vind uw kerk” intikken: Leerdam grote kerk. Als u alleen wil luisteren naar een dienst dan kan dat nog via www.Kerkomroep.nl 
lees meer »
 
Jaarrekening 2019 Jaarrekening 2019
Onlangs is de jaarrekening 2019 van de Protestantse gemeente Leerdam opgesteld. Na controle is deze goedgekeurd en door de Algemene kerkenraad vastgesteld.
 
Via deze link vindt u de verkorte publicatie van de jaarrekening. De volledige jaarrekening kan vanaf maandag 21 september tot maandag 28 september op verzoek van leden van de Protestantse Gemeente Leerdam worden opgevraagd bij het kerkelijk bureau.
College van Kerkrentmeesters
 
Kunstvesper 4 oktober Kunstvesper 4 oktober
Vanaf 1 september is de cantorij weer voorzichtig opgestart met de repetities. Met een 15 tal leden bereiden we de kunstvesper van 4 okt voor. Lange tijd was er veel onduidelijk over de mogelijke risico’s van zingen m.b.t. de verspreiding van het coronavirus, maar er zijn inmiddels rapporten verschenen en richtlijnen opgesteld door het Koornetwerk Nederland in samenwerking met RIVM en PKN. We zijn uiteraard erg blij dat zingen in een grote monumentale kerk zoals onze Grote Kerk, met inachtneming van de 1,5 m maatregelen volstrekt veilig is volgens deze richtlijnen. In samenwerking met ds. Detlef Bohlken en organist Arie Woudenberg bereiden we een mooie vesper voor. In beeld, woord en muziek concentreren we ons op twee Bijbelgedeelten die ons iets laten zien van ‘het goede leven’. Het is fijn dat we ons weer met elkaar kunnen inzetten om de kerkmuziek te laten klinken en de lofzang gaande te houden. We hopen ook u weer te mogen ontmoeten!

Zondag 4 oktober, Grote Kerk, 17.00 uur
Voorganger in deze kunstvesper is ds. Detlef Bohlken. Het orgel wordt bespeeld door Arie Woudenberg en de cantorij zingt onder leiding van Janko Fraanje.

Om de kunstvesper bij te kunnen wonen dient u zich aan te melden via https://meevieren.nl/kerkaandelingeleerdam.
U kunt de dienst ook thuis volgen. Alleen geluid via kerkradio of Kerkomroep-app waarbij afgestemd moet worden op de Grote Kerk. De dienst wordt in beeld gebracht via de website Kerkdienstgemist.nl. Bij “Vind uw kerk” intikken: Leerdam grote kerk.
lees meer »
 
Jaarverslag werkgroep Duurzaamheid 2019 Jaarverslag werkgroep Duurzaamheid 2019
Enige tijd geleden heeft de werkgroep haar jaarverslag 2019 aangeboden aan de wijkraad van diakenen. De groep heeft in 2019 zes keer vergaderd. De acties stonden in het eerste halfjaar van 2019 in het teken van het jaarthema 2018-2019 Bewust inkopen doen. In het tweede halfjaar ging het om acties rond het jaarthema 2019-2020 Omgaan met geld. 
 
lees meer »
 
Houd moed, heb lief Houd moed, heb lief
Houd moed, heb lief is de tekst van de banners die sinds dit weekend aan de Bethelkerk hangen. Het idee voor de campagne met deze tekst is gelanceerd door ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen van de Protestantse Gemeente Heerenveen. De woorden van 1 Korinthe 13:7 liggen als basis onder deze banner. 'Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden' (Bijbel in Gewone Taal). Het is de liefde die ons moed geeft! De concrete achterliggende boodschap luidt dan ook: doe lief voor een ander, zeker in deze onzekere tijd.
 
lees meer »
 
 

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Kerkenraad
datum en tijdstip 24-09-2020 om 19.30
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 24-09-2020 om 9.00
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
Bethelkerk: YouTube
Grote Kerk:
  Kerkdienstgemist.nl
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 20 september 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.