PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Welkom Welkom
Hartelijk welkom op de website van Kerk aan de Linge in Leerdam.
 
Kerk aan de Linge is een protestantse gemeente met een jonge geschiedenis, maar lange historie in Leerdam. Onze gemeente wil een levende gemeente zijn van traditie en vooruitzien, ruimte bieden aan diversiteit van jong en oud en betrokken zijn bij elkaar en de wereld om ons heen. We willen leren en getuigen uit Gods Woord van liefde.
 
Of u nu een regelmatige kerkganger bent of voor het eerst of sinds lange tijd de kerk bezoekt: wees van harte welkom, we verheugen ons op uw komst!

Op de website vindt u onder andere actualiteiten onder Actueel en de Agenda. Onder Kerkdiensten treft u de komende drie kerkdiensten aan en de internetverbinding naar onze kerkdiensten.

Om een eerste bezoek of kennismaking te vergemakkelijken treft u onder Lees meer een samenvatting aan van wie wij zijn en waar u terecht kunt.
lees meer »
 
Johnny Cash Dienst - zondagmiddag 10 november Johnny Cash Dienst - zondagmiddag 10 november
Op zondagmiddag 10 november zal vanaf 16:30 uur de muziek van Johnny Cash klinken in de Bethelkerk. In de talloze liedjes die Cash zong, getuigde hij vaak van zijn geloof. Maar ook van de levenslange worsteling met zijn donkere kant. Zijn mooiste songs gaan over de breekbare kanten van het leven.

Dominee Piet van Die, de voorganger in deze dienst, is Cash-fan. Muzikale medewerking wordt verleend door Cashflow3. Na afloop is er nog volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten, onder het genot van een paar toegiften van Cashflow3.
lees meer »
 
Voortgang beroepingswerk - update 30 september 2019 Voortgang beroepingswerk - update 30 september 2019
Op 13 maart zijn we als commissie in verband met de vacature van ds Johan van den Berg geïnstalleerd. Onder voorzitterschap van Dirk Wakker gaan we de komende tijd aan de slag om een opvolger van ds. Johan van den Berg te vinden.

Via de nieuwsbrief, website en kerkblad zullen we u als gemeente periodiek informeren.

Charlotte Donga, Martin van Gent, Inge Scherpenzeel, Johan de Visser, Jeannette van der Vlies, Dirk Wakker (voorzitter) en Wim Zwiers
lees meer »
 
COMPASSIE, jaarthema 2019 - 2020 COMPASSIE, jaarthema 2019 - 2020
Dit jaar willen we ons in Kerk aan de Linge bezig houden met compassie. Een begrip, dat we concreet willen maken met de vraag: ‘wie is mijn naaste?’  De omkering van deze vraag in ‘voor wie ben ik naaste?’ is waar het om draait. Alweer 10 jaar geleden werd het handvest voor de compassie gelanceerd. Alle grote levensbeschouwingen en religies vinden elkaar in die ene waarde: de compassie, het mededogen.

In 2010 verscheen het boek Catechismus van de compassie, geschreven door de theologen Christiane Berkvens-Stevelinck en Ad Alblas. Een boek waarin twaalf thema’s uitgewerkt  worden. Dit boek vormt mede de bron van de invulling van het jaarthema.

Op de startdag, 22 september 2019, introduceren we het thema…
lees meer »
 
 

Werkgroep Eredienst
datum en tijdstip 21-10-2019 om 20.00
meer details

Kunstkring Rembrandts Engel - ochtendkring
datum en tijdstip 22-10-2019 om 10.00
meer details

Kunstkring Rembrandts Engel - avondkring
datum en tijdstip 22-10-2019 om 20.00
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 24-10-2019 om 9.00
meer details

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 27-10-2019 om 11:00 uur
meer details

Gesprekskring Catechismus van de Compassie
datum en tijdstip 28-10-2019 om 20.00
meer details

 
Nieuwe berichten
Voortgang beroepingswerk
Jaarthema 2019-2020 Compassie
In actie voor de Voedselbank
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
20 oktober 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.