PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Welkom Welkom
Hartelijk welkom op de website van Kerk aan de Linge in Leerdam.
 
Kerk aan de Linge is een protestantse gemeente met een jonge geschiedenis, maar lange historie in Leerdam. Onze gemeente wil een levende gemeente zijn van traditie en vooruitzien, ruimte bieden aan diversiteit van jong en oud en betrokken zijn bij elkaar en de wereld om ons heen. We willen leren en getuigen uit Gods Woord van liefde.
 
Of u nu een regelmatige kerkganger bent of voor het eerst of sinds lange tijd de kerk bezoekt: wees van harte welkom, we verheugen ons op uw komst!

Op de website vindt u onder andere actualiteiten onder Actueel en de Agenda. Onder Kerkdiensten treft u de komende drie kerkdiensten aan en de internetverbinding naar onze kerkdiensten.

Om een eerste bezoek of kennismaking te vergemakkelijken treft u onder Lees meer een samenvatting aan van wie wij zijn en waar u terecht kunt.
lees meer »
 
Kerkdienst op TV bekijken Kerkdienst op TV bekijken
Wist u dat de beelduitzendingen van onze kerkdiensten ook op uw televisie zijn te volgen? U heeft dan wel een moderne TV (Smart-TV) met digitale televisie abonnement nodig. Veel mensen vinden dit prettiger kijken en ook het geluid is soms beter dan op een laptop of tablet. Lees verder voor de uitleg.
lees meer »
 
Vlog ds. Cornelie Vreugdenhil Vlog ds. Cornelie Vreugdenhil
lees meer »
 
Bevestigings- en intrededienst ds. Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends Bevestigings- en intrededienst ds. Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends
Op zondagmorgen 14 juni 2020 is ds. Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends tijdens een bevestigings- en intrededienst onder leiding van ds. Ben Heijting verbonden aan Kerk aan de Linge.

Tijdens de dienst in de Bethelkerk stonden 2 lezingen centraal. Psalm 78:1-8 en daarnaast het begin van de tweede brief van Paulus aan Timotheüs. In deze beide gedeeltes gaat het over het doorgeven van het geloof en de geloofsverhalen. Van generatie op generatie maar ook van mens tot mens mogen we vertellen wie God is. Zo gaat een blinkend spoor van Gods lof de eeuwen door, zoals we zongen met Psalm 79.

Een beeldverslag is te vinden via Lees meer.
lees meer »
 
Houd moed, heb lief Houd moed, heb lief
Houd moed, heb lief is de tekst van de banners die sinds dit weekend aan de Bethelkerk hangen. Het idee voor de campagne met deze tekst is gelanceerd door ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen van de Protestantse Gemeente Heerenveen. De woorden van 1 Korinthe 13:7 liggen als basis onder deze banner. 'Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden' (Bijbel in Gewone Taal). Het is de liefde die ons moed geeft! De concrete achterliggende boodschap luidt dan ook: doe lief voor een ander, zeker in deze onzekere tijd.
 
lees meer »
 
Gebruiksplan Bethelkerk Gebruiksplan Bethelkerk
In verband met de Corona maatregelen gelden er beperkingen voor het gebruik van kerkgebouwen. Om te beschrijven hoe er anderhalve meter afstand wordt gehouden en hoe er invulling wordt gegeven aan de veiligheids en hygiëne maatregelen, moet voor ieder kerkgebouw een gebruiksplan worden opgesteld. Voor de Bethelkerk is in de wijkkerkenraadsvergadering van 11 juni het volgende Gebruiksplan vastgesteld: Gebruiksplan Bethelkerk.

Dit gebruiksplan is niet alleen bedoeld voor de eigen kerkdiensten van Kerk aan de Linge maar ook voor vergaderingen en andere activiteiten van alle gebruikers die in het hele gebouw van de Bethelkerk plaats vinden.
lees meer »
 
Kerkelijke activiteiten beperkt door Corona-virus (2 juni, 12:00 uur) Kerkelijke activiteiten beperkt door Corona-virus (2 juni, 12:00 uur)
Het zal u niet ontgaan zijn dat het corona-virus grote gevolgen heeft voor de samenleving. Dat betreft dus ook onze kerk. Als Kerk aan de Linge volgen wij de aangescherpte richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM en de PKN.

Daarom zijn we gestopt met middagdiensten en worden de zondagse ochtenddiensten in zeer beperkte omvang als onlinedienst uitgezonden. Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken zijn er geen kerkgangers aanwezig en wordt de collecte digitaal gehouden. De diensten zijn tot en met zondag 30 augustus (en naar verwachting ook daarna) ook via beeld te volgen; klik hier.

Klik op lees meer over meer bijzonderheden voor de erediensten in de komende periode.
​​
lees meer »
 
Steunen Baie Dankie en school Olopikidong’oe Steunen Baie Dankie en school Olopikidong’oe
Als kerk dragen we o.a. de projecten van Stichting Baie Dankie en Stichting Olopikidong’oe een warm hart toe. Het werk van beide stichtingen wordt deze periode ook bemoeilijkt door het corona-virus.

De lock-down in Zuid Afrika heeft er in geresulteerd dat NorSa (gesteund door Baie Dankie) voor veel meer dan de gebruikelijk 1.500 kinderen maaltijden verzorgt. De school Olopikidong’oe (Kenia) heeft zijn deuren moeten sluiten en de kinderen zijn nu thuis of bij hun verzorgsters.

Beide organisaties kunnen onze hulp goed gebruiken.
lees meer »
 
Digitaal collecteren Digitaal collecteren
Tot 1 september kan er geen kerkdienst plaatsvinden waar u als gemeentelid bij aanwezig kunt zijn. Daarmee vallen de inkomsten uit de collectes weg. De reeds toegezegde verplichtingen aan de goede doelen van de diaconie en de uitgaven voor kerkbeheer van het College van Kerkrentmeesters gaan door. Daarom is besloten om het digitaal collecteren mogelijk te maken.
lees meer »
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 05-07-2020 om 11:00 uur
meer details

Wijkraad van Kerkrentmeesters Kerk aan de Linge
datum en tijdstip 07-07-2020 om 19.45 uur
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 16-07-2020 om 9.00
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 5 juli 2020 (incl. liturgie)
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.