PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Welkom Welkom

Hartelijk welkom op de website van Kerk aan de Linge in Leerdam.

Deze weken van Advent leven we toe naar Kerst. Of je nu een regelmatige kerkganger bent of voor het eerst of sinds lange tijd de kerk bezoekt: wees van harte welkom! In deze weken zijn er verschillende momenten waarop we samen de periode tot en met Kerst kunnen vieren en beleven.

Bezoek de komende weken eens onze Vespers, de Adventszondagen, de Herdertjestocht (voor jong & oud), de Kerstnachtdienst en de dienst op Kerstochtend. We verheugen ons op je komst!
 
Nu daagt het in het oosten,
het licht schijnt overal:
Hij komt de volken troosten,
die eeuwig heersen zal.
 
De duisternis gaat wijken
van d’eeuwenlange nacht.
Een nieuwe dag gaat prijken
met ongekende pracht.

lees meer »
 
Gemeenteberaad predikantsvacature Gemeenteberaad predikantsvacature

Na de ochtenddienst van zondag 16 december gaat de kerkenraad graag met u en jullie in gesprek over de invulling van de ontstane predikantsvacature. Waar liggen prioriteiten, hoe kan daar het beste vorm aan worden gegeven en hoe kunnen we dat invullen. De resultaten van dit gemeenteberaad zal de kerkenraad gebruiken bij het opstellen van een concept-profielschets. Deze profielschets zal begin 2019 dan wederom worden besproken in een gemeenteberaad.

 
Feestweekend 5 & 6 januari 2019 Feestweekend 5 & 6 januari 2019

In het weekend van 5 en 6 januari 2019 vieren we als Kerk van de Linge feest. We vieren namelijk dat we sinds oktober 2018 één kerk zijn, de Bethelkerk 50 jaar bestaat en dat we de heringerichte kerkzaal van de Bethelkerk officieel in gebruik mogen nemen. Via Lees meer de uitgebreide informatie over de festiviteiten in dat weekend!

lees meer »
 
Herdertjestocht - zondagmiddag 23 december Herdertjestocht - zondagmiddag 23 december

In de aanloop naar Kerst organiseert Kerk aan de Linge samen met de RK Maria Kerk voor jong & oud op zondagmiddag 23 december 2018 een sfeervolle herdertjestocht. Beleef deze middag het Kerstverhaal door een wandeling te maken langs enkele scenes uit het Kerstevangelie.

Start: om 17.00 uur in de Grote Kerk.

De route eindigt op het plein voor de Bethelkerk. Kom je op de fiets? Dan kun je de fiets het beste bij de Bethelkerk neer zetten en lopend naar de Grote Kerk gaan.

lees meer »
 
Top2000 dienst 29 december 2018 – “We have a dream” Top2000 dienst 29 december 2018 – “We have a dream”


Alweer voor de derde keer op rij houden we op zaterdag 29 december om 19.00 uur in de Bethelkerk een Top2000 dienst. Een dienst waarin muziek uit de Top2000 centraal staat. Het speciaal samengestelde Top2000 koor en de Bethelband zingen en spelen dit jaar o.a. nummers van U2, Queen, Bløf, Michael Jackson en Acda & De Munnik. Tussen de nummers door is er een aantal inspirerende sprekers die ingaan op de betekenis van de songteksten of aangeven hoe zij tegen het  thema van de dienst aankijken. Eén van de sprekers is ds. Saskia van Meggelen, voorzitter van de Protestantse Kerk Nederland. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om gezellig na te praten met een drankje en een hapje. Iedereen is van harte welkom!

 
Update (30 november): Verbouwing kerkzaal Bethelkerk Update (30 november): Verbouwing kerkzaal Bethelkerk

Maandag 29 oktober is de langverwachte verbouwing van de kerkzaal van de Bethelkerk gestart. Via o.a. de website zullen we regelmatig een update van de verbouwing met foto's geven.

Gedurende ca. 6 weken zijn we op zondagochtend (behalve de reguliere diensten in de Grote Kerk) te gast in de Mariakerk van de Rooms Katholieke Mariaparochie. Ook de kindernevendienst en crèche kunnen daar plaatsvinden. We hebben in de Mariakerk niet de beschikking over een beamer, dus liedboeken mee.

Klik op de foto op of Lees meer voor meer foto's van de verbouwing.

lees meer »
 
ZWO project 2017-2018 ZWO project 2017-2018

Dit seizoen ondersteunt de Diaconie / ZWO een project van Stichting Olopikidong’oe in Kenia. Om een school van water te voorzien wordt er een dam gebouwd en een pijpleiding aangelegd naar de school in het dorpje Lolgorian. Dat laatste stukje pijpleiding én bijbehorende pomp wil de ZWO bekostigen met een bedrag van € 5.000.

lees meer »
 
 

Advenstvesper
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19.30
meer details

Kerkenraad
datum en tijdstip 13-12-2018 om 20.15
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 13-12-2018 om 9.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
9 december 2018
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Herinrichting kerkzaal Bethelkerk
Update werkgroep Duurzaamheid, zomer 2018
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.