vr 14 november 2014

De Kandelaar
Tijdstip:
 20:00

Onlangs heb ik samen met Willijanneke een mooie en boeiende oriëntatiereis door Griekenland mogen beleven. De natuur is er van Noord tot Zuid prachtig. De Griekse geschiedenis gaat in plaatsen als Delphi en Mycene en natuurlijk Athene voor je leven. Tal van passages uit de brieven van Paulus en uit het boek Handelingen worden opeens begrijpelijker. Ook ga je beseffen hoe diep Griekenland geworteld is in het christelijk geloof, bijvoorbeeld omdat in al die oude (en moderne) kerken zorgvuldig geschilderde iconen getuigen van een diep vertrouwen in God. Aan de hand van een gids die Nederlands spreekt en die een uitstekend gastheer en ambassadeur is van zijn land, ontdek je dat Griekenland ook nu een cruciale rol speelt in Europa.
Alles bij elkaar zijn we (weer) zo enthousiast geworden dat ik wil onderzoeken of het mogelijk is volgend jaar vanuit Leerdam een Paulusreis te organiseren. Het gaat om een gemeentereis van dinsdag 29 september t/m zaterdag 10 oktober. Op vrijdag 14 november bent u vanaf 20.00 uur welkom op een informatieavond over deze reis in de Kandelaar. Aan de hand van (geprojecteerde) foto’s geven we een overzicht van de reis. Het reisprogramma met aanvullende informatie zal eveneens beschikbaar zijn.

Ds Ben Heijting

nieuwsbrief 2 augustus 2020