Inburgeringslessen Leerdam Inburgeringslessen Leerdam
Sinds 6 april van dit jaar worden er in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (de Hoeksteen) op de Koningin Emmalaan inburgeringslessen gegeven onder de vlag van Vluchtelingenwerk.

Vluchtelingen moeten hun inburgeringsdiploma halen binnen 3 jaar (over het algemeen).Vluchtelingenwerk biedt hiervoor erkende inburgeringscursussen aan en begeleidt de inburgeraars bij het doorlopen van de hele (ingewikkelde) procedure. Vrijwilligers zijn daarbij hard nodig als helpende hand, als bijvoorbeeld klassenassistent bij een gekwalificeerde docent of als een individuele taalcoach naast de lessen op school.
Op dit moment zijn er twee groepen (analfabeten en inburgeraars met verschillende nationaliteiten) voor drie dagdelen per week hard bezig met de Nederlandse taal en cultuur, onder leiding van twee docenten en met assistentie van vrijwilligers die er al snel bij waren om te helpen bij het inburgeringstraject van alle cursisten. Mocht je zelf geïnteresseerd zijn om ook een steentje bij te dragen, dan is je hulp zeer welkom.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Matthias Verkerk (teamleider inburgering): mverkerk@vluchtelingenwerk.nl of 0630193522

nieuwsbrief 2 augustus 2020