In actie voor de Voedselbank - Verbondenheid In actie voor de Voedselbank - Verbondenheid
In informatie, die op de komende startzondag wordt uitgereikt, kunnen we lezen dat het thema Verbondenheid centraal zal staan in de viering in de morgendienst op zondag 13 oktober a.s. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan het eerste van de vier onderwerpen, die op basis van het jaarthema Compassie dit seizoen zullen worden behandeld in een dienst en de daaropvolgende huiskamergesprekken. Het jaarthema van onze werkgroep in dit seizoen is `Omgaan met geld´. Dat aspect komt ook in een van de schriftlezingen in de dienst van 13 oktober aan de orde.

De diaconie, de jongeren van Rock Solid en de werkgroep Duurzaamheid zien het als een opdracht dat verbondenheid niet alleen tot uitdrukking behoort te komen in een bijzondere kerkdienst maar ook in praktische zin gestalte dient te krijgen in compassie met mensen dichtbij, die in een noodsituatie verkeren. Hulp aan de 65 huishoudens in onze stad, die voor hun dagelijks voedsel afhankelijk zijn van de plaatselijke Voedselbank, blijkt helaas nog steeds dringend nodig. Vandaar dat we de komende weken via de Nieuwsbrief worden uitgenodigd opnieuw te helpen bij de tassensactie voor de Voedselbank.

De jongeren van Rock Solid zullen zich de komende tijd hiervoor ook inzetten door middel van een eigen aanpak. Zo gaan ze op vrijdagavond 11 oktober a.s. staan bij de ingangen van de Leerdamse supermarkten om aan de binnenkomende klanten te vragen bij hun boodschappen voor het weekend ook producten mee te nemen voor de cliënten van de Voedselbank.

Een soortelijke actie voor de Voedselbank in 2013 binnen onze kerk leverde 80 gevulde boodschappentassen op. De jongeren, die toen ook meededen,  haalden maar liefst 700 producten op en 50 kilo kaas, gesponsord door de kaasfabriek.

Al het ingezamelde voedsel zal ook nu weer in de dienst van 13 oktober worden uitgestald op/bij het liturgisch centrum. Een foto van hoe dat er in 2013 uitzag staat hieronder.

De jeugd zal vertellen wat hun aandeel in de actie precies was, hoe zij dat hebben ervaren en wat de oogst van hun inspanningen heeft opgeleverd. De kindernevendienst doet ook weer mee aan de actie. Tijdens de dienst zal ook blijken op welke wijze de kinderen hun betrokkenheid hebben vormgegeven.

Werkgroep Eredienst
datum en tijdstip 21-10-2019 om 20.00