Huiskamerdag 2016 Huiskamerdag 2016
Een traditie in Kerk aan de Linge; de Huiskamerdag tussen Kerst en Oud&Nieuw. Dit jaar kiezen we voor een invulling op vrijdagmiddag en - avond 30 december. Voorop staat dat we invulling willen blijven geven voor ontmoeting voor jong & oud. Voor de één zijn het dagen van drukte met naast kerkbezoek ook drukke gezins- en familieactiviteiten. Voor de ander stille dagen, met soms juist het gemis van aangenaam gezelschap.

Het programma van dit jaar in hoofdlijnen:
  • De jeugd vanaf 8 jaar kan vanaf 15.00 uur terecht in het jeugdhonk in de Bethelkerk voor een film, gamen en een boel gezelligheid;
  • Iets later, om 16.00 uur, start een activiteit voor volwassenen. In het kader van het Jaarthema 'de Bijbel, een huis om in te wonen' gaan we onder leiding van ds. Johan van den Berg in gesprek over de Bijbel;
  • Ook om 16.00 uur vertoont de werkgroep duurzaamheid de natuurdocumentaire "de waterwerelden" van het WNF;
  • Traditiegetrouw kunnen we om 18.00 uur genieten van een gezamenlijke maaltijd in buffetvorm. Dit jaar kunnen we genieten van een aantal maaltijdsoepen
  • Om 19.30 uur zal de avond worden afgesloten met de eerste TOP2000kerkdienst in Kerk aan de Linge.
Opgeven voor de Huiskamerdag kan tot en met zondag 25 december via de welbekende bus in de Kerk. Aanmelden kan ook via het e-mailadres huiskamerdag@kerkaandelinge.nl.

Ook als u / jullie niet deelneemt / deelnemen aan een activiteit is het uiteraard mogelijk om mee te eten. Hiervoor is het ook wenselijk om op te geven via het opgavestrookje of het e-mailadres.

De werkgroep Huiskamerdag 2016
Gerdie van Brakel, Martin van Gent, Mirande Kaasschieter en Aart van Zandwijk

Natuurdocumentaire "de waterwerelden" op Huiskamerdag
In vier fascinerende natuurdocumentaires van het Wereld Natuurfonds onthult The Circle of Life de complexiteit van de flora en fauna in vier belangrijke leefomgevingen op aarde, namelijk die van de tropische jungle, de graslanden, de seizoenswouden en de waterwerelden.

Dit seizoen staat het thema `Schepping en Natuur` op het programma van de werkgroep duurzaamheid. De natuurdocumentaires, die elk ongeveer 60 minuten duren, sluiten goed aan op ons thema. Wij zoeken naar mogelijkheden om deze documentaires de komende tijd op verschillende momenten te vertonen. De eerste gelegenheid, die zich hiervoor aandient, is de Huiskamerdag op vrijdag 30 december. In goed overleg met de werkgroep huiskamerdag wordt één van de documentaires opgenomen in het programma voor die dag. Gekozen is voor "de waterwerelden". In deze film valt onder meer te ontdekken hoe schildpadden en sponzen samenwerken om een koraalrif gezond houden.

Mocht er voor één van de andere documentaires belangstelling bestaan bij andere groepen binnen de kerk, dan gelieve men zich in verbinding te stellen met de voorzitter van onze werkgroep Rients Agema (tel.616016).

nieuwsbrief 9 augustus 2020