Houd moed, heb lief Houd moed, heb lief
Houd moed, heb lief is de tekst van de banners die dit weekend aan de Bethelkerk hangen. Het idee voor de campagne met deze tekst is gelanceerd door ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen van de Protestantse Gemeente Heerenveen. De woorden van 1 Korinthe 13:7 liggen als basis onder deze banner. 'Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden' (Bijbel in Gewone Taal). Het is de liefde die ons moed geeft! De concrete achterliggende boodschap luidt dan ook: doe lief voor een ander, zeker in deze onzekere tijd.

Sinds enige tijd, verspreidt deze banner zich als een olievlek over Nederland. Eerst in Friesland, later over heel Nederland en nu dus ook in Leerdam.

Met deze banners hebben we geen hoger doel dan alleen mensen na te laten denken over de tekst en vooral te bemoedigen. Of ze nu kerkelijk, randkerkelijk of zelfs niet-kerkelijk of niet-gelovig zijn. Want hoewel Nederland langzaamaan weer wat ontspant is er voor veel mensen toch nog veel onzekerheid. Onzekerheid over gezondheid van henzelf of hun naasten. Onzekerheid over werk, de toekomst etc. Maar ook het niet kunnen of mogen bezoeken van naasten in een zorginstelling brengt onzekerheid met zich mee.

Samen met onze Diaconie is er gezorgd voor posters en briefkaarten met dezelfde tekst. Als u / als jij een poster of briefkaarten wil, geef dat dan door via welkom@kerkaandelinge.nl of neem contact op met Martin van Gent, Jan Sevenhuysen of Inge Scherpenzeel (namens de Diaconie).

datum en tijdstip 05-07-2020 om 11:00 uur

Wijkraad van Kerkrentmeesters Kerk aan de Linge
datum en tijdstip 07-07-2020 om 19.45 uur

datum en tijdstip 16-07-2020 om 9.00