PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Geslaagde Top2000dienst Geslaagde Top2000dienst
Wat in februari 2016 begon met een eerste idee, mondde op vrijdagavond 30 december uit in de 1e Top2000 dienst in Leerdam.

En wat hebben we een geslaagde Top2000 dienst meegemaakt! Mooie nummers gespeeld en gezongen, aansprekende verhalen gehoord en met ruim 200 mensen in een volle, sfeervolle kerk een bijzondere avond met elkaar gehad. Onderstaande foto’s geven een impressie van de dienst.

Iedereen hartelijk bedankt voor zijn of haar bijdrage aan deze dienst en voor de aanwezigheid bij de dienst!
   
                   

De eerste Top 2000-dienst van Kerk aan de Linge trok ruim tweehonderd bezoekers die in een sfeervolle kerk konden genieten van live gespeelde Top 2000-nummers. De nummers werden uitgevoerd door het Top 2000-koor en de Bethelband. De nummers maakten vanwege de aandacht voor de teksten en de mooie uitvoeringen wel wat los bij de bezoekers.  

Na de start via de beamer met 'Music' van John Miles werd in het begin van de dienst direct al een statement gemaakt met 'Sound of silence' van Simon en Garfunkel. Dit was ook het thema van de dienst. Ondanks alle moderne communicatiemiddelen is het de vraag of mensen in deze tijd echt contact met elkaar hebben. Er volgden drie live gespeelde nummers waarin in deze contactloze wereld werd gezocht naar een schuilplaats met 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij, een thuis met 'Home' van Dotan en naar heelheid met 'Fix you' van Coldplay.

Nummers die veel emoties opriepen bij de bezoekers, bleek later. Na de pauze volgde 'The Rose' via de beamer en besprak Bart Bruggeman aan de hand van dit nummer het belang van de liefde in deze stille wereld. Na 'Hallelujah' van Leonard Cohen en 'Avond' van Boudewijn de Groot, werd de avond afgesloten met 'Imagine' van John Lennon. Voordat dit nummer werd gespeeld besprak voorganger Johan van den Berg de droom van John Lennon voor een betere wereld en wat dit betekent voor de mensen van deze tijd. 

"We hebben ontzettend veel mooie en goede reacties gehad op deze dienst", aldus Erwin Donga, een van de initiatiefnemers. "Wij wilden een leuke avond organiseren waarin muziek de hoofdrol zou spelen." "Maar de dienst heeft bij een aantal mensen ook veel emoties los gemaakt omdat ze bepaalde herinneringen hebben bij de nummers", vult Gerdie van Brakel, mede-initiatiefnemer aan. "En dat is ook heel waardevol geweest in deze dienst." 

De initiatiefnemers zijn blij met de grote publieke belangstelling en de vele warme reacties. "Binnenkort gaan we gezamenlijk terugblikken maar we kunnen nu al wel concluderen dat we bij heel veel mensen de goede snaar hebben geraakt en dat er behoefte is aan deze vorm van kerk zijn."
terug
 
 

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 23-05-2019 om 9.00
meer details

Glasstadjaarmarkt
datum en tijdstip 25-05-2019 om
meer details

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 26-05-2019 om 11:00 uur
meer details

Wijkraad van Kerkrentmeesters Kerk aan de Linge
datum en tijdstip 28-05-2019 om 19.45 uur
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
19 mei 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Verbouwing Bethelkerk afgerond
Top2000dienst groot succes
Geslaagde vijfde Herdertjestocht
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.