PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Geslaagde Herdertjestocht in Leerdam Geslaagde Herdertjestocht in Leerdam
Zondagmiddag 22 december was de zesde editie van Herdertjestocht. Ook deze editie werd er nauw samengewerkt tussen Kerk aan de Linge en de RK Maria Kerk. Ondanks de regen en wind vertrokken ruim 250 kinderen, (groot)ouders en andere belangstellenden vanaf 17.00 uur vanuit de Grote Kerk om langs een verlichte route door het centrum van Leerdam enkele scenes uit het Kerstverhaal te beleven. In de kerk was er een muzikale bijdrage door de Bolderband, Philadelphia en muziekschool De Doorbraak.
      
 
Onder leiding van een verteller gingen de bezoekers aan de Herdertjestocht op pad. Onderweg ontmoetten de deelnemers Elisabeth die bezoek kreeg van Maria, keizer Augustus (die muzikanten van Kunstliefde & Vriendschap op bezoek had die mooie Kerstmelodien speelden), enkele enkele soldaten en Jozef die druk bezig was in zijn timmerwerkplaats. Na een bezoek aan de herders met de schapen was er een ontmoeting met Jozef en Maria die onderweg waren naar Bethlehem. Na ontmoeting met de 3 Wijzen ging de route naar de overvolle herberg 't Verloren Schaep  Vanuit de herberg werden de deelnemers naar de plaats waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus waren. Na afloop was er voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en eten op het plein voor de Bethelkerk.
 
        
 
  Nb. Met dank aan Johan de Visser voor de foto's.

Een werkgroep van Kerk aan de Linge en de RK Maria Kerk heeft het initiatief genomen om na eerdere geslaagde edities weer een mooie Herdertjestocht te organiseren. Vanuit de breedte van deze gemeenten werd meegewerkt. Acteurs, jongeren die zorgden voor de verlichting van de route, een fotograaf, de verzorging van drinken en wat lekkers; er werd gelukkig nooit tevergeefs een beroep gedaan op ruim 35 vrijwilligers.
 

Begin 2020 gaat de werkgroep de Herdertjestocht evalueren. Wat ons betreft komt er zeker een Herdertjestocht 2020!
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.