PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Earth Hour Earth Hour
Op zaterdagavond 24 maart werd in Leerdam tussen 20.30 uur en 21.30 uur voor de eerste keer actief deelgenomen aan de wereldwijde actie Earth Hour. Een initiatief van de werkgroep duurzaamheid waarbij Team2015 en de gemeente Leerdam zich hadden aangesloten.
 

Na de openingstoespraak door wethouder Cees Taal werd in dat uur op het Dokter Reilinghplein een deel van de openbare verlichting en de verlichting van de kubussen uitgeschakeld. Afgewisseld door optredens van Nikky’s Dance en de muziekwerkplaats De Doorbraak werden gedichten voorgelezen, die verband hielden met het onderwerp. Ook de scouting en muziekvereniging De Bazuin waren bij de actie betrokken. De NOS-televisie was speciaal naar Leerdam gekomen om van deze gebeurtenis opname te maken voor het gelijknamige t.v. programma.
 
  

'Earth Hour' is een jaarlijks terugkerend evenement dat steeds wordt gehouden op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint. Met dit wereldwijde evenement wordt aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' heeft vooral een symbolische functie.
terug
 
 

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 23-05-2019 om 9.00
meer details

Glasstadjaarmarkt
datum en tijdstip 25-05-2019 om
meer details

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 26-05-2019 om 11:00 uur
meer details

Wijkraad van Kerkrentmeesters Kerk aan de Linge
datum en tijdstip 28-05-2019 om 19.45 uur
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
19 mei 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Verbouwing Bethelkerk afgerond
Top2000dienst groot succes
Geslaagde vijfde Herdertjestocht
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.