PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Ds. Johan van den Berg

ds. Johan van den Berg
Ds. Johan van den Berg

Even voorstellen…

Mijn naam is Johan van den Berg, geboren op 29 oktober 1964 en opgegroeid in Eibergen in de Achterhoek. Nadat ik het lager onderwijs aan de Prot. Chr. Julianaschool had gevolgd, verkaste ik naar het VWO op de RK Scholengemeenschap ‘Marianum’ in Groenlo. Vervolgens ging ik Arabisch studeren aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig: Radboud Universiteit). Deze studie bracht mij uiteindelijk niet de mogelijkheden die ik op dat moment zocht. Daarom ben ik daarna theologie gaan studeren aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken in Kampen, om predikant te kunnen worden. Daar heb ik ook mijn vrouw Gerlinde leren kennen.

In 1999 ben ik als predikant beroepen naar de gereformeerde kerk van het Drentse dorp Pesse en omstreken, even ten noorden van Hoogeveen. Daar heb ik vijf jaar en negen maanden met veel plezier gewerkt, waarna ik met Gerlinde ben verhuisd naar Schoonrewoerd. Zij werd daar predikant, terwijl ik een beroep naar de Sionkerk in Ameide had aangenomen. In Schoonrewoerd zijn onze drie kinderen geboren: Dieke, Laurens en Maritza. We hebben het daar met z’n vijven goed naar onze zin en genieten volop van het dorpsleven.

Na acht jaar en vijf maanden de gereformeerde Sionkerk gediend te hebben, ben ik op 16 juni 2013 in de Bethelkerk in Leerdam bevestigd als predikant van Kerk aan de Linge. Een nieuwe plek met voor mij nieuwe werkomstandigheden en nieuwe uitdagingen.

Aan mijn middelbareschooltijd en studietijd in Nijmegen heb ik een positieve houding ten opzichte van rooms-katholieken overgehouden. Dat werd nog eens extra werd versterkt toen ik vanuit Kampen in contact kwam met de jongerengroep van het Dominicanenklooster in Zwolle. Wie dat combineert met mijn ‘eerste studieliefde’, zal het niet verbazen dat ik hoop in Leerdam zowel met rooms-katholieke als met islamitische stadsgenoten een goede band op te kunnen bouwen.

Met vertrouwen en vol goede moed wil ik mij samen met ds. Ben Heijting in Kerk aan de Linge en Leerdam inzetten om het Evangelie van Jezus Christus handen en voeten te geven. Zonder steun vanuit de gemeente (Kerk aan de Linge en de volle breedte van de Protestantse Kerk in Leerdam) zal dat niet gaan, evenmin als zonder Gods zegen. Op beide hoop ik en om beide bid ik.

Goede groet,
ds. Johan van den Berg

P.S. Wie mijn dagelijkse/wekelijkse reilen en zeilen wil volgen, kan dat doen op mijn weblog http://jomineeaandelinge.wordpress.com.

terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.