PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Afdraai Wellington Afdraai Wellington

Weg van de snelweg
"Afdraai Wellington" is Zuid-Afrikaans en betekent: afslag Wellington. Het is de naam van een project waarbij ruim 20 Leerdamse jongeren in de zomer van 2010 naar de sloppenwijken van de stad Wellington in Zuid-Afrika gaan.

Even weg van de snelweg die leidt naar bestemmingen: diploma, bul, goede baan, carriere, etc. Een afrit die iets anders laat zien dan het snelle leven hier in het Westen. De jongeren zullen in Wellington helpen in de kinderopvang, in de gaarkeukens, op scholen, etc. Ook zullen ze er helpen met het onderhouden en repareren van de gebouwtjes. Helpt u ons op weg?

De weg naar Wellington - Zuid-Afrika is lang. Er is veel geld nodig om de reis van de jongeren mogelijk te maken. Zelf betalen ze uit eigen zak Euro 750,- waarmee een groot deel van de reis- en verblijfkosten worden gedekt. Het geld dat met acties bij elkaar verdiend wordt, willen we zoveel mogelijk besteden aan de mensen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika.

U kunt ons op weg helpen door een gift over te maken naar rek.nr. 1480 23 371 ten name van de Geref. Kerk PKN Jongeren Leerdam Afdraai.

Wellington en Stichting Baie Dankie
Het project Afdraai Wellington is in nauwe samenwerking met Stichting Baie Dankie ontstaan. Deze stichting heeft de contacten met de hulpverleners in Zuid-Afrika en twee vrijwilligers van deze stichting zullen onze reis begeleiden. Kijk voor meer informatie op www.baiedankie.nl.

terug
 
 

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Kerkenraad
datum en tijdstip 24-09-2020 om 19.30
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 24-09-2020 om 9.00
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
Bethelkerk: YouTube
Grote Kerk:
  Kerkdienstgemist.nl
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 20 september 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.