Kerkelijke gebouwen Kerkelijke gebouwen
Als wijkgemeente Kerk aan de Linge maken we binnen de Protestantse Gemeente Leerdam gebruik van de Bethelkerk en de Grote Kerk. Daarnaast hebben we zo'n 5 keer per jaar 's middags een gezamenlijke middagdienst in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Leerdam.

Bethelkerk

Dit kerkgebouw dateert van 1969 en telt 340 zitplaatsen.

In het najaar van 2018 is de kerkzaal van de Bethelkerk grootschalig verbouwd. Op zondag 6 januari 2019 is de kerkzaal weer officieel in gebruikgenomen.

Het adres is Westwal 29a.

Grote Kerk

Dit monument is gebouwd in de Laatgotische bouwstijl. In het begin van de 16e eeuw is dit gebouw ingewijd nadat er 150 jaar aan gebouwd was. De toren dateert uit de 13e eeuw en bevat Romaanse kenmerken.

In de maanden juni, juli, augustus en september (tot en met open monumentendag) is dit kerkgebouw op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 geopend voor bezichtiging. Behalve als er een rouwdienst of trouwdienst is.

Het adres is Kerkstraat 32.

datum en tijdstip 24-09-2020 om 19.30

datum en tijdstip 24-09-2020 om 9.00