Impressie kerkdiensten in beperkte omvang Impressie kerkdiensten in beperkte omvang
Deze weken vieren we ons erediensten in beperkte omvang. Met ds. Ben Heijting, cantor-organist Janko Fraanje en een van de kosters is het aantal aanwezigen tot het minimum beperkt. Graag delen ze enkele foto's van deze diensten.

Bijzondere is dat komende Stille Week ook het nieuwe Koororgel in gebruik genomen gaat worden. Hiermee is een wens van de organisten van de kerk om meer muzikale mogelijkheden te hebben in vervulling gegaan. Afgelopen woensdag 1 april (geen grap) heeft Orgelmakerij Pels en van Leeuwen B.V. uit Rosmalen het koororgel geplaatst in de Grote Kerk. Het orgel heeft vier sprekende registers, en is uitstekend geschikt voor de begeleiding in samenkomsten met kleine groepen en voor de begeleiding van de cantorij en andere koren. Doordat het op een verrijdbaar plateau is geplaatst is het breed inzetbaar. Koor, dirigent en organisten zijn erg blij met dit nieuwe instrument en hopen er veel mooie muziek mee te maken en dat velen er plezier van zullen hebben.

Janko Fraanje speelt op het koororgel in de Grote Kerk op palmzondag 5 april 2020 tijdens het ochtendgebed van Kerk aan de Linge.

Het orgel is aangeschaft door de kerkrentmeesters en de cantorij heeft het podium gefinancierd.

Woensdagavonden: Orgelspel op verzoek
Om het orgel in deze bijzondere dagen te laten horen aan de gemeente hebben de organisten van de Grote Kerk, naar aanleiding van vragen, besloten om twee wekelijks dit nieuwe orgel te bespelen op woensdagavond van 20.00 tot 20.30 uur. Dit orgelspel is dan te beluisteren via Kerkomroep.nl.

Om deze uitzendingen te beluisteren moet er afgestemd worden op de zender van de Bethelkerk. Deze is namelijk gedurende de coronacrisus gekoppeld aan de Grote Kerk.

Luisteraars van de kerktelefoon kunnen hun verzoeken voor dit orgelspel op verzoek mailen aan het emailadres: orgelspelopverzoek@pgleerdam.nl.

De eerste uitzending is op woensdag 8 april 2020.

De organisten hopen op deze wijze de ouderen die aan huis gebonden zijn te helpen in hun eenzaamheid.

datum en tijdstip 24-09-2020 om 19.30

datum en tijdstip 24-09-2020 om 9.00