PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Jeugdwerk (seizoen 2019-2020) Jeugdwerk (seizoen 2019-2020)

Het jeugdwerk in Kerk aan de Linge is er voor alle kinderen van 0 jaar tot en met het moment van het doen van Belijdenis. Alles in het jeugdwerk geven we vorm aan de hand van de gedachte dat we 'kinderen en jongeren willen laten ontdekken dat God hun bondgenoot is'. Hoe? Door ze ruimte te geven, kennis bij te brengen, aan te sluiten bij hun leefwereld, te werken aan verbondenheid en saamhorigheid en uitnodigend en laagdrempelig kinder- en jeugdwerk aan te bieden. Hiervoor ondersteunen we ook ouders in hun zoektocht en vragen. Kinderen proberen we een voorbeeld te laten zien, te zijn en te worden.

De coördinatie van het jeugdwerk is in handen van de jeugdouderling, de jeugddiaken en beide predikanten.

 
Kindernevendienst 4 - 12 jaar Kindernevendienst 4 - 12 jaar
Voor de kinderen van de basisschool zijn er tijdens de ochtendvieringen kindernevendiensten aan de hand van de methode ‘Vertel het maar’. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in leeftijd: Groep B (groepen 1, 2, en 4 van de basisschool), Groep B (groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool). Groep B heeft tijdens de diensten in de Grote Kerk geen kindernevendienst. Tijdens Pasen en Kerst wordt vaak aan de hand van een project gewerkt.
 
Herdertjestocht Herdertjestocht
Op de zondagmiddag voor Kerst wordt er jaarlijks een Herdertjestocht georganiseerd. Zo'n 35 vrijwilligers helpen mee om jong en oud op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het Kerstevangelie. Onder leiding van een verteller wordt een wandeling langs enkele scenes uit het Kerstverhaal gemaakt. Leuk voor jong en oud en een mooie activiteit om kerk in de stad te zijn.

Wilt u / wil jij een keertje meehelpen? Alle hulp is welkom! Of het nu hand- en spandiensten zijn, een rol als acteur of in de organisatie van de middag. Martine Arents, Esther Dekkers, Diana van Dijk, Martin van Gent en Mirande Kaasschieter kunnen meer vertellen over deze mooie activiteit.
 
Rock Solid 11 - 14 jaar Rock Solid 11 - 14 jaar

Rock Solid is in de eerste plaats leuk! Rock Solid is een eigentijds en interactief clubprogramma voor iedereen van circa 11 tot en met 14 jaar dat is ontwikkeld door Youth for Christ. Rock Solid is een perfecte mix van ‘faith’ en ‘fun’, waardoor het christelijk geloof op een aansprekende en laagdrempelige manier gepresenteerd wordt. Allerlei gekke spelen wisselen elkaar in hoog tempo af. Geloven is niet alleen serieus bezig zijn, maar ook veel plezier maken. De spelen sluiten aan bij het thema van het programma.

lees meer »
 
Groeicatechese (12-15 jaar) Groeicatechese (12-15 jaar)

Groeicatechese heet de catechese voor jongeren van 12-15 jaar. In alle opzichten ben je namelijk aan het groeien. We hopen dat je door deze catechese zult groeien in geloof. We gebruiken komend seizoen de Bijbel in Gewone Taal, met name de variant die voor kinderen en tieners is gemaakt. Dat is De Samenleesbijbel. Met behulp van spel- en werkvormen staan we stil bij jullie vragen en gaan we op zoek naar wat daarvan gezegd wordt in Bijbelverhalen.

Een programma dat aansluit bij jouw leeftijd. En makkelijker te combineren met andere bezigheden: 3 x voor en 3 x na de herfstvakantie & 3 x voor en 3x na de voorjaarsvakantie.

We starten op dinsdagavond 8 oktober 2019 om 18.45 uur in De Kandelaar.

lees meer »
 
Solid Friends 14 - 17 jaar Solid Friends 14 - 17 jaar

Solid Friends is een programma dat jongeren van 14-17 jaar helpt in hun zoektocht naar identiteit en prikkelt om te onderzoeken hoe God naar hen kijkt. Solid Friends is net zoals Rock Solid ontwikkeld door Youth for Christ.

Het seizoen 2019-2020 start op zondag 3 november!

lees meer »
 
Kijk op Geloof - Verdiepingscatechese 2019-2020 Kijk op Geloof - Verdiepingscatechese 2019-2020

Bidden is in het christelijk geloof afstemmen op de golflengte van God. Maar de verlegenheid hoe te bidden is vaak groot. Hulpmiddel bij de gesprekken is een boekje uit de serie Geloven op goede gronden. Het deeltje 12 artikelen over bidden bespreekt onderwerpen als: Hoe heeft Jezus gebeden? Ik durf niet te bidden.  Bidden van een briefje of bidden uit je hart? Helpt bidden? Kunnen we door gebed genezen worden? Bidden met kinderen. Verdriet en klacht. Blijdschap en lofprijzing. Elke bijeenkomst beginnen we met het meditatief lezen van een Psalm, de gebeden van Israël.   

De catechese is geschikt als voorbereiding op het doen van belijdenis, maar evengoed voor wie al belijdenis heeft gedaan en behoefte heeft aan een 'opfriscursus'.

We starten op vrijdagavond 13 september 2019 om 20.00 uur in de Kandelaar.

lees meer »
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.