PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Jeugdwerk (seizoen 2018-2019) Jeugdwerk (seizoen 2018-2019)

Het jeugdwerk in Kerk aan de Linge is er voor alle kinderen van 0 jaar tot en met het moment van het doen van Belijdenis. Alles in het jeugdwerk geven we vorm aan de hand van de gedachte dat we 'kinderen en jongeren willen laten ontdekken dat God hun bondgenoot is'. Hoe? Door ze ruimte te geven, kennis bij te brengen, aan te sluiten bij hun leefwereld, te werken aan verbondenheid en saamhorigheid en uitnodigend en laagdrempelig kinder- en jeugdwerk aan te bieden. Hiervoor ondersteunen we ook ouders in hun zoektocht en vragen. Kinderen proberen we een voorbeeld te laten zien, te zijn en te worden.

De coördinatie van het jeugdwerk is in handen van onze jeugdouderlingen en beide predikanten.

 
Kindernevendienst 4 - 12 jaar Kindernevendienst 4 - 12 jaar
Voor de kinderen van de basisschool zijn er tijdens de ochtendvieringen kindernevendiensten aan de hand van de methode ‘Vertel het maar’. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in leeftijd: Groep B (groepen 1, 2, en 4 van de basisschool), Groep B (groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisschool). Groep B heeft tijdens de diensten in de Grote Kerk geen kindernevendienst. Tijdens Pasen en Kerst wordt vaak aan de hand van een project gewerkt.
 
Rock Solid 11 - 14 jaar Rock Solid 11 - 14 jaar

Rock Solid is in de eerste plaats leuk! Rock Solid is een eigentijds en interactief clubprogramma voor iedereen van circa 11 tot en met 14 jaar dat is ontwikkeld door Youth for Christ. Rock Solid is een perfecte mix van ‘faith’ en ‘fun’, waardoor het christelijk geloof op een aansprekende en laagdrempelige manier gepresenteerd wordt. Allerlei gekke spelen wisselen elkaar in hoog tempo af. Geloven is niet alleen serieus bezig zijn, maar ook veel plezier maken. De spelen sluiten aan bij het thema van het programma.

lees meer »
 
Groeicatechese (12-15 jaar) Groeicatechese (12-15 jaar)

Groeicatechese heet de catechese voor jongeren van 12-15 jaar. In alle opzichten ben je namelijk aan het groeien. We hopen dat je door deze catechese zult groeien in geloof. We gebruiken komend seizoen de Bijbel in Gewone Taal, met name de variant die voor kinderen en tieners is gemaakt. Dat is De Samenleesbijbel. Met behulp van spel– en werkvormen staan we stil bij jullie vragen en gaan we op zoek naar wat daarvan gezegd wordt in Bijbelverhalen.

Een programma dat aansluit bij jouw leeftijd. En makkelijker te combineren met andere bezigheden: 3 x voor en 3 x na de herfstvakantie & 3 x voor en 3x na de voorjaarsvakantie.

We starten op dinsdagavond 26 september 2017 om 18.45 uur in De Kandelaar.

lees meer »
 
Solid Friends 14 - 17 jaar Solid Friends 14 - 17 jaar

Solid Friends is een programma dat jongeren van 14-17 jaar helpt in hun zoektocht naar identiteit en prikkelt om te onderzoeken hoe God naar hen kijkt. Solid Friends is net zoals Rock Solid ontwikkeld door Youth for Christ.

Het seizoen 2018-2019 start op zondag 14 oktober!

lees meer »
 
Kijk op Geloof - Verdiepingscatechese Kijk op Geloof - Verdiepingscatechese

Ook als je bent opgegroeid met kerk en geloof kun je het gevoel hebben dat je nog maar een beginneling bent. Misschien ben je niet gelovig (opgevoed) maar wel nieuwsgierig. Tijdens de verdiepingscatechese ontdek je dat je veel meer in huis hebt dan je vermoedt, tegelijk ontdek je nieuwe gezichtspunten, gedachten die je verder helpen op de weg van geloven. We gebruiken daarvoor vanaf september twee boeken: Doornse Catechismus en Doornse Levenskunst.

De catechese is geschikt als voorbereiding op het doen van belijdenis, maar evengoed voor wie al belijdenis heeft gedaan en behoefte heeft aan een 'opfriscursus'.

We starten op vrijdagavond 5 oktober 2018 om 20.00 uur in de Kandelaar.

lees meer »
 
 

Geen inloopspreekuur
datum en tijdstip 22-08-2019 om 9.00
meer details

Geen inloopspreekuur
datum en tijdstip 29-08-2019 om 9.00
meer details

Pastoraal Team Zuid
datum en tijdstip 02-09-2019 om 19.00
meer details

Pastoraal Team Noord + Eiland
datum en tijdstip 05-09-2019 om 19.30
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
18 augustus 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Voortgang beroepingswerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.