PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Houd moed, heb lief Houd moed, heb lief
Houd moed, heb lief is de tekst van de banners die dit weekend aan de Bethelkerk hangen. Het idee voor de campagne met deze tekst is gelanceerd door ds. Anne-Meta Kobes-Gerritsen van de Protestantse Gemeente Heerenveen. De woorden van 1 Korinthe 13:7 liggen als basis onder deze banner. 'Door de liefde verdraag je alles wat er met je gebeurt. Door de liefde blijf je geloven en vertrouwen. Door de liefde blijf je altijd volhouden' (Bijbel in Gewone Taal). Het is de liefde die ons moed geeft! De concrete achterliggende boodschap luidt dan ook: doe lief voor een ander, zeker in deze onzekere tijd.Sinds enige tijd, verspreidt deze banner zich als een olievlek over Nederland. Eerst in Friesland, later over heel Nederland en nu dus ook in Leerdam.

Met deze banners hebben we geen hoger doel dan alleen mensen na te laten denken over de tekst en vooral te bemoedigen. Of ze nu kerkelijk, randkerkelijk of zelfs niet-kerkelijk of niet-gelovig zijn. Want hoewel Nederland langzaamaan weer wat ontspant is er voor veel mensen toch nog veel onzekerheid. Onzekerheid over gezondheid van henzelf of hun naasten. Onzekerheid over werk, de toekomst etc. Maar ook het niet kunnen of mogen bezoeken van naasten in een zorginstelling brengt onzekerheid met zich mee.

Samen met onze Diaconie is er gezorgd voor posters en briefkaarten met dezelfde tekst. Als u / als jij een poster of briefkaarten wil, geef dat dan door via welkom@kerkaandelinge.nl of neem contact op met Martin van Gent, Jan Sevenhuysen of Inge Scherpenzeel (namens de Diaconie).
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.