Kerkelijke activiteiten beperkt door Corona-virus (2 juni, 12:00 uur) Kerkelijke activiteiten beperkt door Corona-virus (2 juni, 12:00 uur)
Het zal u niet ontgaan zijn dat het corona virus grote gevolgen heeft voor de samenleving. Dat betreft dus ook onze kerk. Als Kerk aan de Linge volgen wij de aangescherpte richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM  en de PKN.

De overheid heeft voor kerkdiensten bepaald dat per 1 juni diensten met maximaal 30 mensen en per 1 juli diensten met maximaal 100 personen gehouden mogen worden. Daarbij moet wel anderhalve meter afstand gehouden worden. Dat zou voor de Bethelkerk betekenen dat er slechts 50 personen in de kerkzaal kunnen. Als we ook de hele nevenruimte gebruiken kunnen er mogelijk 70 mensen bij een dienst zijn. Het wordt dringend afgeraden om de gemeente te laten zingen en niet koffie te drinken na de dienst. Vanwege deze beperkingen en het feit dat zelfs dan de risico’s niet geheel zijn uit te sluiten, is er besloten tot en met 30 augustus door te gaan met kerkdiensten in de huidige beperkte opzet. Dat betekent dus dat we ook doorgaan met beeld uitzenden. Naar verwachting ook vanaf 1 september.

Vanaf 1 juli gaat wijkgemeente Centrum-Oost weer kerkdiensten houden in de Grote Kerk. Dit betekent dat Kerk aan de Linge vanaf die datum weer de diensten afwisselend in de Bethelkerk en de Grote Kerk gaat houden, conform de normale planning. Voor het beluisteren van de kerkdienst via de site www.kerkomroep.nl betekent dit dat u vanaf 1 juli weer de juiste kerk moet kiezen. Mogelijk gaat er ook met de beelduitzendingen iets veranderen maar daarover volgt later een bericht. Hou dus de website en de nieuwsbrief in de gaten.

Samengevat gaan we de komende tijd onze online-kerkdiensten van Kerk aan de Linge voortzetten in lijn met de gewijzigde overheidsmaatregelen:
  1. In verband met de strengere regels van de regering en ook om een ‘dienst’ met zo weinig personen mogelijk uit te voeren. Voorganger en organist kunnen dit leiden. Vooraf of achteraf kunnen relevante mededelingen worden gedaan door de predikant.
  2.  U wordt gevraagd om de diensten van Kerk aan de Linge via internet, de kerkradio of de Kerkomroep-app te beluisteren.
  3. Tot en met 30 augustus (en waarschijnlijk ook daarna) zijn de diensten ook te volgen via een beeldverbinding: klik hier.
  4.  De nieuwsbrief proberen we zoveel mogelijk digitaal rond te sturen aan de ons bekende emailadressen. Bij 70+ gemeenteleden die daar prijs op stellen wordt de nieuwsbrief nog rondgebracht zolang dit nog kan.

Verbonden
We mogen blij zijn dat we met hulp van de moderne media als lokale gemeenschap van ‘Kerk aan de Linge’ toch samen kunnen ‘komen’ rondom het Woord dat ons verbindt en draagt in onzekere tijden.

nieuwsbrief 9 augustus 2020