PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Vijfde Herdertjestocht in Leerdam Vijfde Herdertjestocht in Leerdam
Zondagmiddag 23 december was de vijfde editie van Herdertjestocht. Net als in 2017 werd er nauw samengewerkt tussen Kerk aan de Linge en de RK Maria Kerk. Ondanks de regen vertrokken vanaf 17.00 uur ruim 350 kinderen, (groot)ouders en andere belangstellenden vertrokken vanaf 17.00 uur vanuit de Grote Kerk om langs een verlichte route door het centrum van Leerdam enkele scenes uit het Kerstverhaal te beleven. In de kerk werden de bezoekers ontvangen met hartverwarmende muziek van de (Linge)Bolderband die mooie Kerstmelodieën ten gehore bracht met muzikanten van de Muziekwerkplaats als ondersteuning.
     
  
 
 
Onder leiding van een verteller ging daarna de Herdertjestocht van start. Onder de toren van de Grote Kerk was er een ontmoeting met Maria die in haar huiskamer bezoek kreeg van een Engel. Onderweg ontmoetten de deelnemers onder andere Jozef die druk bezig was in zijn timmerwerkplaats en Jozef en Maria op reis. Een paar soldaten vroegen aan de bezoekers of zij zich wel hadden ingeschreven voor de Volkstelling. Na een bezoek aan de herders met schapen die werden bezocht door een Engel werden de deelnemers opgewacht door de 3 Wijzen. In de overvolle herberg 't Verloren Schaep was er voor iedereen een kleine versnapering als tegemoetkoming dat er geen onderdak kon worden geboden in de regen. Door de herbergiers werd ook de route gewezen naar de plaats waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus waren. Na afloop was er voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en eten op het plein voor de Bethelkerk.
 
      
  Nb. Met dank aan Peter Meijdam voor de foto's.

Een werkgroep van Kerk aan de Linge en de RK Maria Kerk heeft het initiatief genomen om na eerdere geslaagde edities weer een mooie Herdertjestocht te organiseren. Vanuit de breedte van deze gemeenten werd meegewerkt. Acteurs, jongeren die zorgden voor de verlichting van de route, een fotograaf, de verzorging van drinken en wat lekkers; er werd gelukkig nooit tevergeefs een beroep gedaan op ruim 35 vrijwilligers.
 

Begin 2019 gaat de werkgroep de Herdertjestocht evalueren. Want er komt zeker een Herdertjestocht 2019!
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.