PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Earth Hour Earth Hour
Op zaterdagavond 24 maart werd in Leerdam tussen 20.30 uur en 21.30 uur voor de eerste keer actief deelgenomen aan de wereldwijde actie Earth Hour. Een initiatief van de werkgroep duurzaamheid waarbij Team2015 en de gemeente Leerdam zich hadden aangesloten.
 

Na de openingstoespraak door wethouder Cees Taal werd in dat uur op het Dokter Reilinghplein een deel van de openbare verlichting en de verlichting van de kubussen uitgeschakeld. Afgewisseld door optredens van Nikky’s Dance en de muziekwerkplaats De Doorbraak werden gedichten voorgelezen, die verband hielden met het onderwerp. Ook de scouting en muziekvereniging De Bazuin waren bij de actie betrokken. De NOS-televisie was speciaal naar Leerdam gekomen om van deze gebeurtenis opname te maken voor het gelijknamige t.v. programma.
 
  

'Earth Hour' is een jaarlijks terugkerend evenement dat steeds wordt gehouden op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint. Met dit wereldwijde evenement wordt aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' heeft vooral een symbolische functie.
terug
 
 

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Kerkenraad
datum en tijdstip 24-09-2020 om 19.30
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 24-09-2020 om 9.00
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
Bethelkerk: YouTube
Grote Kerk:
  Kerkdienstgemist.nl
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 20 september 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.