PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Winterse Huiskamerdag 2014 Winterse Huiskamerdag 2014
Direct na de Kerstdagen en op de eerste winterse dag van deze winter was op zaterdagmiddag 27 december de derde Huiskamerdag van Kerk aan de Linge. Alhoewel de middag officieel pas om 14.00 uur zou starten waren om 10.00 uur de eerste vrijwilligers al druk met het inrichten en aankleden van de zalen, de voorbereidingen van de maaltijd en het inrichten van het kerkplein. Ook startte 's morgens al de voorbereiding van de oliebollenverkoop, zodat het 's morgens met vlagen al redelijk druk was rond de kerk.

's Middags konden gemeenteleden en andere geïnteresseerden in gesprek met Bart Bruggeman en Marja van Garderen. Met wethouder én gemeentelid Bart Bruggeman gingen 20 belangstellenden in gesprek over de veranderingen in de zorg vanaf 1 januari 2015. Meer verantwoordelijkheden komen bij gemeenten te liggen, ook de mogelijke rol van kerk daarin werd besproken. Marja van Garderen heeft dit voorjaar met ondersteuning vanuit de Diaconie stage gelopen in Mombassa, Kenia. Bij Stichting Behoca heeft zij opvang en activiteiten voor straatkinderen verzorgd. Tijdens een presentatie vertelde zij aan de hand van foto's en filmpjes over haar ervaringen.

De kerkzaal was de tweede helft van de middag ingericht voor de fim Song for Marion. Een hartverwarmend verhaal over het liefdevolle huwelijk tussen de gepensioneerde chagrijn Arthur en de altijd vrolijke Marion. Na afloop heeft ds. Ben Heijting al veel reserveringen voor zijn dvd ontvangen. Creatieve gemeenteleden gingen aan de slag met schilderen aan de hand van het Jaarthema Wij Zijn. De resultaten zijn te zien in de nevenruimte van de Bethelkerk. Ook het actieve spel Weerwolven kon op belangstelling van jong en oud rekenen. Onder leiding van een spelleider werd de crecheruimte omgebouwd tot een ruimte waar dit spel in de goede sfeer kon worden gespeeld.

Ook aan de jongeren was weer gedacht. Ze konden gamen op diverse spelcomputers en hielpen ook mee in de kraam op het plein, tijdens het oliebollen bakken of het voorbereiden van de maaltijd. Mooi om te zien dat ze ook bij het sneeuwvrijmaken van het kerkplein en het afbreken van de marktkramen hun handen uit de mouwen kwamen steken.

Na een opening van ds. Johan van den Berg konden ruim 100 gemeenteleden genieten van een Italiaans Buffet dat door de keukenbrigade de hele middag was voorbereid.

Tot slot een woord van dank aan al die vrijwilligers; in de kraam op het kerkplein, in de keuken, bij één van de activiteiten of bij de bediening van de koffie en het drinken. We kijken met plezier terug op een succesvolle, zinvolle maar zeker ook gezellige middag voor jong als oud.
 
Graag tot een volgende editie!
Gerdie van Brakel, Martin van Gent, Willijanneke Heijting, Jannie Kersbergen, Mirande Kaasschieter en Aart van Zandwijk
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.