Bevestiging ds. Johan van den Berg

Psalm 1:3 ‘Als een boom geplant aan stromend water’
Bevestiging ds. Johan van den Berg

Op zondagmiddag 16 juni 2013 is ds. Johan van den Berg tijdens een bevestigings- en intrededienst onder leiding van ds. Ben Heijting verbonden aan Kerk aan de Linge. Formeel betekent dit een verbintenis aan de Bethelkerk. Sinds de federatie van de Gereformeerde Bethelkerk met de Hervormde wijkgemeente Noord in 2010 vormen beide echter in de praktijk één gemeente met twee voorgangers.

Tijdens de dienst in de Bethelkerk stonden 2 lezingen centraal. Psalm 1 en daarnaast een aantal verzen uit Johannes 7, waar Jezus onder andere zegt: ‘Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken! “Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft,” zo zegt de Schrift.’ Zo komen “de boom, geplant aan stromend water” en “rivieren van levend water” bij elkaar.

Het kinderlied tijdens de dienst werd door ds. Johan van den Berg zelf begeleid op accordeon. Omdat de intrede vlak na de introductie van het nieuwe Liedboek op 25 mei 2013 plaatsvond, is waar mogelijk aansluiting gezocht bij het Liedboek 2013. Het van oorspong Duitse lied ‘God, schenk ons de kracht’ van Dieter Trautwein werd daarbij als eerste nieuwe lied (NLB 418) uit het Liedboek 2013 gezongen.

Verdere introductie van ds. Johan van den Berg vindt u onder het kopje ‘over ons’ bij ‘predikanten’.

Vesper in de veertigdagentijd
datum en tijdstip 28-03-2019 om 19.30