PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Herdertjestocht - zondagmiddag 23 december Herdertjestocht - zondagmiddag 23 december
In de aanloop naar Kerst organiseert Kerk aan de Linge samen met de RK Maria Kerk voor jong & oud op zondagmiddag 23 december 2018 een sfeervolle herdertjestocht. Beleef deze middag het Kerstverhaal door een wandeling te maken langs enkele scenes uit het Kerstevangelie.

De Herdertjestocht begint om 17:00 uur in de Grote Kerk en volgt een een mooi aangeklede route door de binnenstad van Leerdam. Op het plein voor de kerk zal een koperensemble enkele mooie Kerstmelodieën spelen, waarna de belangstellenden worden meegenomen in het welbekende Kerstevangelie.

Onder leiding van een verteller gaan de deelnemers (in groepen van ongeveer 25 personen) aan de Herdertjestocht van start. Onderweg ontmoeten de deelnemers onder andere Jozef als timmerman en Jozef en Maria die de tocht naar Bethlehem maken. Na een overvolle herberg in de stad, komen we langs enkele herders met schapen. Aan het einde van de tocht worden de deelnemers opgewacht door de 3 Koningen. Zij wijzen de deelnemers op de plaats waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus zijn. Na afloop is er op het kerkplein van de Bethelkerk voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en eten.

De route eindigt op het plein voor de Bethelkerk. Kom je op de fiets? Dan kun je de fiets het beste bij de Bethelkerk neer zetten en lopend naar de Grote Kerk gaan. Parkeren in het centrum is lastig. Meest eenvoudig is om te parkeren op het Voorwaartsveld en dan via de stoplichten naar het centrum te lopen.
terug
 
 

Geen inloopspreekuur
datum en tijdstip 22-08-2019 om 9.00
meer details

Geen inloopspreekuur
datum en tijdstip 29-08-2019 om 9.00
meer details

Pastoraal Team Zuid
datum en tijdstip 02-09-2019 om 19.00
meer details

Pastoraal Team Noord + Eiland
datum en tijdstip 05-09-2019 om 19.30
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
18 augustus 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Voortgang beroepingswerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.