PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Reisimpressie Israel (mei 2012) Reisimpressie Israel (mei 2012)

Donderdag 10 mei vertrokken 23 mensen voor een mooie reis naar het Heilige land Israël.
Via Schiphol en Frankfurt kwamen wij aan in Tel-Aviv. Wij hebben daar onder leiding van ds. Ben Heijting een rondreis door Israël gemaakt van 15 dagen.

 

Tijdens deze rondreis zouden wij o.a. een bezoek brengen aan bekende Bijbelse plaatsen, zoals Nazareth (Aankondigingskerk), Megiddo (daar waar koning Salomo zijn paardenstallen liet bouwen), Tabgha (waar Jezus 5000 volgelingen spijzigde met 5 broden en 2 vissen), Capernaum (hier staat de synagoge waar Jezus leerde en profeerde), Bethlehem (Geboortekerk), Jeruzalem (waar wij o.a. een bezoek brachten aan het nieuwe en oude gedeelte) en Massada (de rotsvesting van Koning Herodes). 

We bezochten in Jeruzalem Yad Vashem (het herdenkingsmonument van de Holocaust),   ‘Shrine of the Book’ (plaats waar de Dode Zee-rollen zich bevinden), Olijfberg, Getsemane, Klaagmuur, Tempelplein (met de Rotskoepel en Al-Aqsamoskee), de Via Dolorosa (lijdensweg, die Jezus moest lopen op weg naar zijn kruisiging) en de Heilige Grafkerk.
Tijdens de rondreis hebben wij ook een aantal natuurparken bezocht, gezwommen in de Dode Zee en met elkaar een kerkdienst gehouden op de Berg der Zaligsprekingen. 

Op donderdag 24 mei keerde wij met z’n allen gezond en wel weer huiswaarts. Wij konden terugkijken op een indrukwekkende en mooie reis.

Namens de groep,
Corina Bogaard


Jeruzalem vanaf de Olijfberg


Klaagmuur in Jeruzalem
 

terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.