PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Sollicitatiecommissie van start Sollicitatiecommissie van start

Op 13 maart zijn we als sollicitatiecommissie in verband met de vacature van ds Johan van den Berg geïnstalleerd. Onder voorzitterschap van Dirk Wakker gaan we de komende tijd aan de slag om een opvolger van ds. Johan van den Berg te vinden.

Na de installatie van de commissie door voorzitter van de kerkenraad Henk van't Pad hebben de leden nader kennis gemaakt en zijn de eerste werkafspraken gemaakt. In de sollicitatiecommissie hebben zitting Charlotte Donga, Martin van Gent, Inge Scherpenzeel, Johan de Visser, Jeannette van der Vlies, Dirk Wakker (voorzitter) en Wim Zwiers. Daarnaast zullen totaal twee vertegenwoordigers deelnemen vanuit de andere wijken.


Deze eerste periode zullen we ons vooral richten op het definitief maken van de profielschets aan de ene kant (wie zoeken we) en een schets van onze gemeente aan de andere kant (wie zijn we). Hoofdlijnen bij het uitwerken van de profielschets zijn de prioriteiten zoals die in het gemeenteberaad van 27 januari 2019 zijn gemaakt: een betrokken en bevlogen mens die prioriteit geeft aan jongeren, (voorgaan in) diensten & pastoraat. Door het gemeenteberaad is daar aan toegevoegd: missionair, motivator en zichtbaarheid.

Waarom een sollicitatiecommissie en geen beroepingscommissie?
Dat verschil hangt samen met de keuze die in het gemeenteberaad van 27 januari 2019 is gemaakt om een opvolger via de mobiliteitspool van de landelijke PKN te zoeken. Het zoeken naar een predikant via de mobiliteitspool houdt namelijk in dat het Landelijk Dienstencentrum van de PKN in Utrecht een deel van het ‘voorwerk’ doet. We krijgen als gemeente op basis van onze profielschets een voordracht van 2 a 3 geschikte kandidaten. Het eerste gesprek op het Dienstencentrum in Utrecht heeft inmiddels plaatsgevonden. Op advies van het Dienstencentrum zullen we ons de eerste periode vooral richten op het zoeken naar een predikant en pas daarna op een kerkelijk werker. Idealiter hadden we beide functies graag in 1 procedure verenigd, maar de mobiliteitspool is uitsluitend bedoeld voor predikanten. In overleg met de kerkenraad is besloten dit advies te volgen. Als u vragen heeft over de gewijzigde procedure dan kunt deze stellen aan Martin van Gent en Dirk Wakker.

Via de nieuwsbrief, website en kerkblad zullen we u als gemeente periodiek informeren.

terug
 
 

Kerkenraad
datum en tijdstip 25-04-2019 om 19.30
meer details

Gemeentereis Rome
datum en tijdstip 06-05-2019 om
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 07-05-2019 om 19.45
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 16-05-2019 om 20.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
21 april 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Verbouwing Bethelkerk afgerond
Top2000dienst groot succes
Geslaagde vijfde Herdertjestocht
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.