PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Project veertigdagentijd en Pasen 2019 kindernevendienst Project veertigdagentijd en Pasen 2019 kindernevendienst

Een nieuw begin
Pasen is het feest van het nieuwe begin. We zien het buiten in de natuur: in de lente wordt alles weer groen, alsof de wereld opnieuw begint. Ook in de Bijbelverhalen gaat het over een nieuw begin. Steeds opnieuw wordt in de Evangeliën verteld dat Jezus mensen een nieuw begin laat maken. En als het donker aanbreekt over zijn eigen leven, als Jezus gekruisigd wordt en sterft, laat God hem opstaan uit de dood. Dat is een nieuw begin voor Jezus zelf en voor ons allemaal. God zal altijd een nieuw begin maken, zelfs na de donkerste nacht.

Hoe kun je een nieuw begin maken?
Een nieuw begin is mooi, maar je moet er wel wat voor doen. In de weken voor Pasen gaan we met de kinderen oefenen: we doen dingen die nodig zijn om een nieuw begin te kunnen maken. Elke week krijgen de kinderen een ‘beginnersdiploma’. Op dat diploma staat een vaardigheid. De vaardigheden zijn tegelijk de thema’s van de verschillende zondagen.


Verhaal Julia en Stef
Er zijn zeven beginnersdiploma’s, voor elke zondag één. Naast de ‘beginnersvaardigheid’ staat op het diploma steeds een illustratie van twee kinderen: Julia en Stef. Zij mogen op een stuk grond in de buurt een nieuwe tuin aanleggen. Dat is een mooi nieuw begin, maar ze moeten er heel wat voor doen.

Projectlied
Bij het project is ook een nieuw lied gemaakt: ‘Wij bidden om een nieuw begin’. In het lied wordt elke week het Bijbelverhaal verbonden met een gebed om een nieuw begin.
https://www.kindopzondag.nl/fileadmin/user_upload/Kind_op_Zondag/Paasproject-2019/Projectlied.jpg

terug
 
 

Vesper in de veertigdagentijd
datum en tijdstip 28-03-2019 om 19.30
meer details

Inloopspreekuur
datum en tijdstip 28-03-2019 om 9.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
24 maart 2019
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Top2000dienst groot succes
Geslaagde vijfde Herdertjestocht
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.