Earth Hour Earth Hour
Op zaterdagavond 24 maart werd in Leerdam tussen 20.30 uur en 21.30 uur voor de eerste keer actief deelgenomen aan de wereldwijde actie Earth Hour. Een initiatief van de werkgroep duurzaamheid waarbij Team2015 en de gemeente Leerdam zich hadden aangesloten.

Na de openingstoespraak door wethouder Cees Taal werd in dat uur op het Dokter Reilinghplein een deel van de openbare verlichting en de verlichting van de kubussen uitgeschakeld. Afgewisseld door optredens van Nikky’s Dance en de muziekwerkplaats De Doorbraak werden gedichten voorgelezen, die verband hielden met het onderwerp. Ook de scouting en muziekvereniging De Bazuin waren bij de actie betrokken. De NOS-televisie was speciaal naar Leerdam gekomen om van deze gebeurtenis opname te maken voor het gelijknamige t.v. programma.

'Earth Hour' is een jaarlijks terugkerend evenement dat steeds wordt gehouden op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint. Met dit wereldwijde evenement wordt aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' heeft vooral een symbolische functie.

nieuwsbrief 9 augustus 2020