ZWO project 2017-2018 ZWO project 2017-2018

Kenia, een land in het midden van het continent Afrika, aan de noordkant begrensd door Ethiopië, in het Zuiden door Tanzania, in het Westen door Uganda en aan de Oostkant door Somalië en de Indische Oceaan. Ongeveer 200 km ten westen van de hoofdstad Nairobi ligt het dorp Lolgorian en ongeveer 1,5 km daarbuiten vinden wij ons project: Olopikidong’oe, een basisschool met een regionale uitstraling, met ongeveer 1000 leerlingen, waarvan 400 intern.

De naam Olopikidong’oe betekent: hoog gras. Maar helaas doet hier ons gezegde ‘de wens is de vader van de gedachte’ opgang: in dit gebied regent het hoogst zelden!

Het is het gebied van de Masai,een grotendeels uit nomaden bestaande bevolkingsgroep. In de bodem (helaas op grote diepte) is helder water. Zeer geschikt om te drinken. Op sommige plaatsen borrelt dit water spontaan omhoog en vormt het zelfs kleine meren, waar mens en dier hun dorst kunnen lessen. Het is alleen jammer dat het dichtstbijzijnde meer(tje) een aantal kilometers van Lolgorian is verwijderd. Dus ook van de school.

Ondersteuning aanleg watervoorziening
En daar wil de ZWO van Kerk aan de Linge helpen. Met behulp van een Amerikaanse stichting wordt er een dam om het meer gebouwd en een pijpleiding aangelegd naar Lolgorian. Vandaar wordt het water verder gepompt naar de school. Dat laatste stukje pijpleiding én die pomp wil de ZWO helpen bekostigen met een bedrag van € 5.000. Omdat de school een regiofunctie heeft en veel kinderen niet dagelijks de reis naar school heen en terug kunnen maken, zijn veel kinderen intern. Vaak zijn dit kinderen waarvan de vader of de moeder is overleden en soms ook beiden. Voor slechts € 125,- per jaar kan een kind een jaar lang onderwijs genieten, en heeft het onderdak en eten en drinken.

Ondersteuning schoolkinderen
De diaconie heeft besloten een bedrag beschikbaar te stellen om een aantal kinderen te sponsoren. Inmiddels hebben ook een tiental leden van onze gemeente een  kind financieel geadopteerd. Ook de kinderen van de kindernevendienst hebben al geld bijeen gebracht, waarvan twee kinderen kunnen worden geadopteerd.

Vakantiebijbeldagen Herfstvakantie
datum en tijdstip 23-10-2018 om 9.15