PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Geslaagde Herdertjestocht in Leerdam Geslaagde Herdertjestocht in Leerdam
Zondagmiddag 17 december was de vierde editie van Herdertjestocht. Deze editie werd er nauw samengewerkt tussen Kerk aan de Linge en de RK Maria Kerk. Ruim 250 kinderen, (groot)ouders en andere belangstellenden vertrokken vanaf 17.00 uur vanaf het plein van de Katholieke Kerk om langs een verlichte route door het centrum van Leerdam enkele scenes uit het Kerstverhaal te beleven. Op het plein voor de kerk werden bezoekers ontvangen met een mooie Kerstmelodieën van een koperensemble.
   
 
Onder leiding van een verteller ging daarna de Herdertjestocht van start. Onderweg ontmoetten de deelnemers onder andere keizer Augustus vergezeld door enkele soldaten en Jozef die druk bezig was in zijn timmerwerkplaats. Op weg naar de overvolle herberg 't Verloren Schaep was er een ontmoeting met Jozef en Maria die onderweg waren naar Bethlehem. Na een bezoek aan de herders met schapen die werden bezocht door een Engel werden de deelnemers opgewacht door de 3 Wijzen. Zij wezen de deelnemers op de plaats waar Jozef en Maria met hun kindje Jezus waren. Na afloop was er voor iedereen wat lekkers (en warms) te drinken en eten op het plein voor de Bethelkerk.
 
     
 
  
 
          
Nb. Met dank aan Peter Meijdam en Henk Looij voor de foto's.

Een werkgroep van Kerk aan de Linge en de RK Maria Kerk heeft het initiatief genomen om na eerdere geslaagde edities weer een mooie Herdertjestocht te organiseren. Vanuit de breedte van deze gemeenten werd meegewerkt. Acteurs, jongeren die zorgden voor de verlichting van de route, een fotograaf, de verzorging van drinken en wat lekkers; er werd gelukkig nooit tevergeefs een beroep gedaan op ruim 35 vrijwilligers.
 

Begin 2018 gaat de werkgroep de Herdertjestocht evalueren. Wat ons betreft komt er zeker een Herdertjestocht 2018!
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.