PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Basiscatechese Basiscatechese

Voor de kinderen van Groep 7 & 8 van de basisschool wordt er basiscatechese gegeven. Iedere maand wordt er tijdens een ochtenddienst in de Bethelkerk een bijeenkomst georganiseerd waarin onder andere actualiteit en de geloofswereld van kinderen centraal staan.
 
Wat houdt het in?
Kennismaken met geloven en kerk-zijn. Tijdens de bijeenkomsten wordt gezocht naar een goede mix van actualiteit en inhoudelijke onderwerpen (Wat staat er in de bijbel? Hoe zit het eigenlijk met de bijzondere feesten in de kerk? Wat gebeurt er in de kerkdienst en waarom doen we het zo? Wat is de betekenis van de doop en van het avondmaal?). Voorop staat het maken van een koppeling met de eigen leefwereld van de kinderen, groepsbinding en ondersteuning van het onderwerp met eigentijds materiaal, filmpjes of ervaringen van mensen uit de kerk die iets laten zien, doen etc. De kinderen mogen ook zelf onderwerpen aandragen voor een volgende bijeenkomst.

Leerzaam, maar ook uitdagend! En het bereidt de kinderen voor op hun tijd na de Kindernevendienst, op de kerkdienst en de catechese.
 
Wanneer & waar?
In principe is er iedere maand tijdens een ochtenddienst een bijeenkomst in de jeugdruimte in de Bethelkerk. De bijeenkomsten in het seizoen 2017-2018 staan gepland op: 1 oktober, 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart, 6 mei, 3 juni en 8 juli (afsluiting samen met Kindernevendienst). 

Meer informatie? 
Met vragen over de basiscatechese kun je terecht bij:
Erik de Gier                 Charlotte Donga
tel. 848607                  tel. 617631

terug
 
 

Moderamen
datum en tijdstip 23-08-2018 om 20.00
meer details

Werkgroep Eredienst
datum en tijdstip 10-09-2018 om 20.00
meer details

 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief
15 juli 2018
Wij zijn een Groene Kerk
 
Nieuwe berichten
Herinrichting kerkzaal Bethelkerk
Update werkgroep Duurzaamheid, maart 2018
Project ZWO / watervoorziening Kenia
Programma Vorming en Toerusting 2017-2018
 
Bijbeltekst van vandaag
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.