« vorige  |  september 2018  |  volgende »

Zondag 2 september 2018 Voorgangers zijn voorbijgangers!
Tijdstip: 14.00  - 16.00

We nemen afscheid van Johan van den Berg als onze predikant. Samen met Gerlinde, Dieke, Laurens en Maritza vertrekt hij naar Appingedam. De officiële afscheidsdienst is ’s morgens. ’s Middags van 14.00 tot 16.00 uur willen we op een meer informele manier stilstaan bij deze bijzondere gebeurtenis. We nodigen alle gemeenteleden van Kerk aan de Linge van harte uit om die middag in de Bethelkerk afscheid te nemen van de fam. Van den Berg.

Maandag 10 september 2018 Werkgroep Eredienst
Tijdstip: 20.00

Vergadering van de werkgroep Eredienst van Kerk aan de Linge.

Donderdag 13 september 2018 Kerkenraad
Locatie: Kandelaar
Tijdstip: 19.30

Vergadering van de kerkenraad van Kerk aan de Linge.

Vrijdag 14 september 2018 Informatieavond gemeentereis Rome
Tijdstip: 20.00

In 2019 hopen we met gemeenteleden en andere belangstellenden een reis van tien dagen naar Rome te maken. We bezoeken de belangrijke plaatsen van zowel het oude als het christelijke Rome. Onze Nederlandstalige gids is Irene Stellingwerff met wie wij reeds enkele malen een boeiende gemeentereis in Rome hebben beleefd. Het is telkens weer verfrissend om met haar door Rome te dwalen. In deze tien dagen zijn twee dagen gereserveerd voor excursies even buiten Rome. Het hotel is vlakbij het Vaticaan en heet Residenze Madri Pie. Een centrale plek van waaruit je ook zelf Rome kunt verkennen.
Op vrijdagavond 14 september willen we het reisprogramma presenteren en u de nodige informatie geven. De data van de reis zijn reeds vastgelegd: maandag 6 t/m woensdag 15 mei 2019!

Graag tot ziens op de informatieavond,
Ben en Willijanneke Heijting

Maandag 17 september 2018 Leerhuis Christelijke Dogmatiek
Tijdstip: 20.00

We vervolgen het Leerhuis ‘Christelijke Dogmatiek’. De afgelopen vijf jaren zijn er leerzame gesprekken gevoerd naar aanleiding van het boek van Dr. Gijsbert van den Brink en Dr. Kees van der Kooi. Van tevoren hadden de predikanten verlangen dat er – naast het leren kennen van de inhoud van dit standaardwerk over christelijk geloof – een verdiepend gesprek zou ontstaan waarbij we elkaar bij alle verschillen beter verstaan. Dat verlangen is zeker uitgekomen. Juist ook met dank aan de deelnemers die uit de breedte van de kerk komen.
Komend seizoen lezen en bespreken we de hoofdstukken over De Bijbel en Kerk-Sacrament-Ambt. Aanschaf van het boek wordt aanbevolen.

Gespreksleider is ds. M.B. Heijting.

Maandag 17 september 2018 Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
Tijdstip: 19:30  - 21:30

Dinsdag 18 september 2018 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - ochtendkring
Tijdstip: 10.00  - 12.00

Het bijzondere van deze kring is dat we Bijbelverhalen ‘lezen’ met onze ogen aan de hand van werken van Rembrandt, maar ook van andere kunstenaars die zich door Bijbelverhalen laten inspireren. We maken (onder andere) weer gebruik van het handboek De Bijbel cultureel (Zoetermeer, 2009) en zullen putten uit de rijke bron van christelijke iconografie door de eeuwen heen. Er is veel ruimte voor het inbrengen van eigen kijkervaringen. Daarbij is ieder even deskundig en leren we ook in dat opzicht van wat de ander ziet. Er is plaats voor ongeveer 12-15 deelnemers, zodat iedereen met zijn/haar kijkervaringen aan bod kan komen. Er is een ochtendkring (van 10.00 tot 12.00 uur) en een avondkring (van 20.00 tot 22.00 uur), altijd op dinsdag, gemiddeld 10 keer per jaar.

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Dinsdag 18 september 2018 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - avondkring
Tijdstip: 20.00  - 22.00

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Donderdag 20 september 2018 Inloopspreekuur
Tijdstip: 9.00  - 10.00

De predikant of de kerkelijk werker van Kerk aan de Linge is aanwezig in De Kandelaar voor gesprek. Weet u van harte welkom!

Vandaag: ds. Ben Heijting

Donderdag 27 september 2018 Inloopspreekuur
Tijdstip: 9.00  - 10.00

Vandaag: Margot Overduin