« vorige  |  maart 2019  |  volgende »

Maandag 4 maart 2019 Werkgroep Eredienst
Tijdstip: 20.00

Vergadering van de werkgroep Eredienst van Kerk aan de Linge.

Dinsdag 5 maart 2019 Groeicatechese 2018-2019
Tijdstip: 18.45  - 19.45

Groeicatechese heet de catechese voor jongeren van 12 tot 15 jaar. In alle opzichten ben je namelijk aan het groeien. We hopen dat je door deze catechese zult groeien in geloof. We gebruiken komend seizoen de Bijbel in Gewone Taal, met name de variant die voor kinderen en tieners is gemaakt. Dat is DE SAMENLEESBIJBEL. Met behulp van spel- en werkvormen staan we stil bij jullie vragen en gaan we op zoek naar wat daarvan gezegd wordt in Bijbelverhalen.
• Een programma dat aansluit bij jouw leeftijd
• vier blokken: makkelijker te combineren met andere bezigheden (zoals sport): 3 x voor en 3 x na de herfstvakantie – 3 x voor en 3x na de voorjaarsvakantie

Donderdag 7 maart 2019 Kerkenraad
Locatie: Kandelaar
Tijdstip: 19.30

Vergadering van de kerkenraad van Kerk aan de Linge.

Donderdag 7 maart 2019 Inloopspreekuur
Tijdstip: 9.00  - 10.00

De predikant of de kerkelijk werker van Kerk aan de Linge is aanwezig in De Kandelaar voor gesprek. Weet u van harte welkom!

Vandaag: Margot Overduin

Donderdag 7 maart 2019 Rouwverwerkingskring
Tijdstip: 10.00  - 11.30

Derde bijeenkomst, met thema “moeilijke dagen”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Margot Overduin.

Zondag 10 maart 2019 Themadienst - SAMEN vieren
Tijdstip: 9.30

Themadienst met ds. Detlef Bohlken

Zondag 10 maart 2019 Solid Friends
Tijdstip: 11.00

Solid Friends is een programma dat jongeren van 14 tot en met 17 jaar helpt in hun zoektocht naar identiteit en prikkelt om te onderzoeken hoe God naar hen kijkt.

Maandag 11 maart 2019 Leerhuis Christelijke Dogmatiek
Tijdstip: 20.00

We vervolgen het Leerhuis ‘Christelijke Dogmatiek’. De afgelopen vijf jaren zijn er leerzame gesprekken gevoerd naar aanleiding van het boek van Dr. Gijsbert van den Brink en Dr. Kees van der Kooi. Van tevoren hadden de predikanten verlangen dat er – naast het leren kennen van de inhoud van dit standaardwerk over christelijk geloof – een verdiepend gesprek zou ontstaan waarbij we elkaar bij alle verschillen beter verstaan. Dat verlangen is zeker uitgekomen. Juist ook met dank aan de deelnemers die uit de breedte van de kerk komen.
Komend seizoen lezen en bespreken we de hoofdstukken over De Bijbel en Kerk-Sacrament-Ambt. Aanschaf van het boek wordt aanbevolen.

Gespreksleider is ds. M.B. Heijting.

Dinsdag 12 maart 2019 Groeicatechese 2018-2019

Dinsdag 12 maart 2019 Wijkraad van Kerkrentmeesters Kerk aan de Linge
Tijdstip: 19.45 uur

Donderdag 14 maart 2019 Vesper in de veertigdagentijd
Tijdstip: 19.30  - 20.00

Het is een goede traditie om in de Veertigdagentijd voor Pasen samen het avondgebed te bidden. Wie er al vaker is geweest, ervaart het als een verrijking: even stilstaan in de drukte van de tijd.

Een initiatief van de Evangelisch Lutherse Gemeente en Kerk aan de Linge, maar natuurlijk is iedereen uit welke kerk en uit welke wijk dan ook van harte welkom.

De vespers worden gehouden op de donderdagen 14, 21, 28 maart, 4 en 11 april van 19.30 tot ongeveer 20.00 uur in de Lutherse Kerk, Nieuwstraat 106.

Donderdag 14 maart 2019 Inloopspreekuur

Vandaag: ds. Ben Heijting

Donderdag 14 maart 2019 Algemene Kerkenraad
Locatie: Pauluskerk
Tijdstip: 20.15

Zondag 17 maart 2019 Workshop ‘God in de supermarkt’
Tijdstip: 16.00  - 18.00

De werkgroep duurzaamheid organiseert de workshop ‘God in de supermarkt.’
Vanuit het thema ‘bewust inkopen doen’ gaan we een middag onder deskundige leiding aan de slag. Welke keuzes maken we bij het boodschappen doen? Er is zoveel aanbod, waar moet je op letten als je wat meer bewust je voedsel koopt.

Maandag 18 maart 2019 En dan nog dit – wandelen met God
Tijdstip: 20.00  - 22.00

Op vier avonden willen we in gesprek gaan over bijbellezen en geloven. Aan de hand van het boekje ‘En dan nog dit – wandelen met God’ van predikant en schrijver Nico ter Linden (1936-2018). In dit boekje vertelt de in 2018 overleden Nico ter Linden een persoonlijk verhaal over zijn geloofsgeschiedenis en zijn theologie. Is zijn geloof in zijn leven veranderd? Hoe is dat bij ons, willen we daarover met elkaar in gesprek gaan?

Vier avonden op de maandagen 29 oktober, 26 november, 14 januari, 18 maart.

Dinsdag 19 maart 2019 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - ochtendkring
Tijdstip: 10.00  - 12.00

Het bijzondere van deze kring is dat we Bijbelverhalen ‘lezen’ met onze ogen aan de hand van werken van Rembrandt, maar ook van andere kunstenaars die zich door Bijbelverhalen laten inspireren. We maken (onder andere) weer gebruik van het handboek De Bijbel cultureel (Zoetermeer, 2009) en zullen putten uit de rijke bron van christelijke iconografie door de eeuwen heen. Er is veel ruimte voor het inbrengen van eigen kijkervaringen. Daarbij is ieder even deskundig en leren we ook in dat opzicht van wat de ander ziet. Er is plaats voor ongeveer 12-15 deelnemers, zodat iedereen met zijn/haar kijkervaringen aan bod kan komen. Er is een ochtendkring (van 10.00 tot 12.00 uur) en een avondkring (van 20.00 tot 22.00 uur), altijd op dinsdag, gemiddeld 10 keer per jaar.

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Dinsdag 19 maart 2019 Rembrandts Engel - Bijbel lezen met je ogen - avondkring
Tijdstip: 20.00  - 22.00

Informatie bij ds. Ben Heijting.

Dinsdag 19 maart 2019 Groeicatechese 2018-2019

Donderdag 21 maart 2019 Inloopspreekuur