Afronding ZWO-project 2012-2013 Afronding ZWO-project 2012-2013
De afgelopen 1,5 jaar was het project van de ZWO: Duurzame landbouw in Noord-Kameroen. Er is helaas weinig veranderd in Noord-Kameroen. De tegenslagen zijn bijna funest voor het project. In 2012 een enorme regenval, waardoor een groot deel van de oogst te loor ging. In 2013 een droogte op het verkeerde moment. De oogsten bleven ver achter. Het geleende geld van het project kon niet worden terugbetaald.

Maar ook beter nieuws, de opbrengsten die er wel waren zijn verdeeld, zodat iedereen te eten had. Het project voor de vrouwen in het gebied heeft succes. Naast de opleiding en de meerdere tijd voor andere dingen dan landbouw gebruiken zij de oventjes die beschikbaar zijn gesteld door het project. Deze gebruiken aanzienlijk minder hout. De herbebossing heeft succes, de aangeplante bomen groeien goed.

Er is misschien niet veel veranderd, maar het vertrouwen in elkaar is gegroeid, delen van voedsel in slechte tijden en het inspringen van hulp, als dat nodig is. Het verbeteren van het sociale contact dat nu plaatsvindt is erg belangrijk. De Lutherse Broederschap, die hier bijstaat, heeft ons geld goed besteed. Het bedrag dat door acties en bijdragen door iedereen is bijeengebracht: € 8.010,00.

HARTELIJK DANK, ook namens Kerk in Aktie en de Lutherse Broederschap.

nieuwsbrief 9 augustus 2020