PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Afdraai Wellington - acties Afdraai Wellington - acties

De reis die een groep jongeren vanuit onze kerken in de zomervakantie van 2010 drie weken naar Zuid-Afrika organiseren kost veel geld. Ze gaan naar de sloppenwijken in Wellington waar wordt geholpen in de kinderopvang, in de gaarkeukens, op scholen, etc. Ook zal geholpen worden bij het onderhouden en repareren van de gebouwtjes die door Stichting Baie Dankie zijn gebouwd. Om dat geld bij elkaar te krijgen, organiseren de jongeren onder de noemer Afdraai Wellington allerlei acties. In de “Wellington Post” in Ruimte, wordt de gemeente op de hoogte gehouden van al de acties.

Onderstaand een impressie van al deze acties & natuurlijk de opbrengsten van de acties! 

 

TUSSENSTAND: MOOIE OPBRENGSTEN!
De acties die de jongeren van Afdraai Wellington hebben georganiseerd voor hun reis naar Zuid-Afrika hebben tot nu toe (april 2010) het mooie bedrag van Euro 12.042 opgeleverd. Ook ontvingen de jongeren diverse giften voor hun reis. Hieronder een specificatie van alle acties en de opbrengsten:
                     

Fietstocht  € 111
Verkoop land Zuid-Afrika  € 2.539
Hulp Millenniumavond & rommelmarkt  € 700
Verkoop Vuvuzela’s    € 1.054
Veiling van Beloften   € 5.830
Nieuwjaarsduik € 1.219
Giften      € 589
Totaal € 12.042

 

Het streven van de jongeren is om in totaal Euro 20.000 in te zamelen voor hun werk in Zuid-Afrika. In de maanden april, mei en juni worden diverse acties op touw gezet om het streefbedrag te halen. Zie elders in Wellington Post voor informatie over de acties.

FEEST IN JONGERENCENTRUM M3!!!!
Waar eerder nog een vraagteken stond achter feestje (!?), kunnen de jongeren van Afdraai Wellington nu 4 uitroeptekens zetten! Het Leerdams jongerenwerk is erg enthousiast over het benefietfeest en stellen het jongeren-centrum M3 gratis ter beschikking voor het feest. Dit betekent dat de volledige opbrengst van de kaartverkoop ten goede komt aan Afdraai Wellington. Volgens de organisatie wordt het “gewoon een hartstikke gezellig feest”.

Ben je niet ouder dan 23 jaar, noteer dan in je agenda: 12 juni 2010 – 21.00 uur.
Kaarten in voorverkoop Euro 5,- p.p. Aan de deur Euro 7,50 p.p.
Kaarten reserveren? Stuur dan een e-mail naar Esther Santing: greetz_esther85@hotmail.com

DIACONIE BIEDT HELPENDE HAND
De Diaconie van de Protestantse Wijkgemeente in Wording had voor het Project Afdraai Wellington een zeer aangename verrassing: Euro 1000 om in de krottenwijken van Wellington uit te geven aan de bouw en herstel van kinderopvang en Wendy huizen (simpele houten huizen). Een prachtige gift waarvoor de jongeren van Afdraai Wellington zeer dankbaar zijn.

VOETBALPOULE SLUIT OP 31 MEI!
In juni wordt alles en iedereen oranje! Het Nederlands voetbal elftal doet mee aan het WK en ook Afdraai Wellington kleurt oranje en organiseert een heuse voetbalpool. Er zijn twee manieren waarop je kunt meedoen. Voor Euro 2 kun je al meedoen door een aantal vragen goed te beantwoorden. Voor Euro 5 doe je mee aan de uitgebreidere versie met het invullen van de uitslagen. Met de uitgebreidere versie zijn grotere prijzen te winnen. De jongeren zullen zorgen dat iedereen de deelnameformulieren krijgt. Bovendien organiseert Afdraai Wellington samen-voetbal-kijk-dagen op zaterdag 19 juni om 13.30 uur (Nederland-Japan) en op donderdag 24 juni om 20.30 (Nederland-Kameroen). Neem je Vuvuzela mee!

Op 31 mei sluit het inschrijven voor de voetbalpoule, u heeft dan ook nog maar een paar dagen om u in te schrijven. Na inlevering van de inschrijfstrook en Euro 5 ontvangt u het scoreformulier. Geen inschrijving ontvangen? Stuur een e-mail naar Peter Meijdam: anwpfm@chello.nl

KONINGINNEDAGMARKT FANTASTISCH SUCCES!!!
Ondanks de natte en koude start op 30 april hebben de jongeren van Afdraai Wellington met een tal van activiteiten ruim Euro 1100 opgehaald voor hun reis naar Zuid-Afrika! In zes kramen boden ze een gevarieerd aanbod: verkoop van rommel, poffertjes, koffie met koek, blikgooien, servies kapot gooien, maaien raaien (hoeveel maden krioelen in een glazen bak) en enveloppen trekken! In hun oranje actiepolo’s waren ze een aantrekkelijke attractie op de jaarlijkse oranjemarkt op het Dr. Reilinghplein.  

 

DE AWX DOORBREEKT 10.000 EURO GRENS!
De Leerdamse beursgraadmeter de Afdraai Wellington EXchange, kortom: de AWX-index is in de eerste maanden van 2010 een forse groei zien. Meevallers eind 2009 en een aantal acties waarvan de opbrengst nu pas binnen komt, geven de AWX een flinke duw naar boven. De AWX-index, de belangrijkste barometer van Leerdam e.o., doorbrak begin februari de grens van Euro 10.000. De AWX sloot 1,5 procent hoger op Euro 10.700. Het is de eerste keer in haar bestaan dat de AWX boven de Euro 10.000 sloot. Een prachtig resultaat!

VEILING VAN BELOFTEN GROOT SUCCES!
De veiling van beloften is een enorm succes geworden voor het project Afdraai Wellington. In totaal brachten de 62 beloften meer dan Euro 5800 op voor het goede doel. Het prachtige resultaat was ook te danken aan de welbespraakte veilingmeester Kees Verburg die de bieders trakteerde op een zeer gezellige avond. Naast het prachtige bedrag kent de veiling nog een ander belangrijk succes. Vele gemeenteleden zullen elkaar de komende maanden op een andere manier ontmoeten: bij een maaltijd, BBQ, tapas maken of bij een rondje hardlopen. Volgens de organisatie is deze opbrengst niet in geld uit te drukken maar is net zo waardevol.

 

NIEUWJAARSDUIK: ERG KOUD!
Direct op 1 januari van 2010 kwamen er al een aantal Afdraai Wellingtonners in actie! Zij sprongen voor het goede doel in het ijskoude water van de Rotonde in Enspijk. Voor zover bekend heeft iedereen het overleefd en kan het sponsorgeld geïnd worden!

 

VUVUZELA’S HELPEN LRC AAN WINST!
LRC heeft zaterdag tegen de topclub IJsselmeervogels uit onverwachte hoek hulp gekregen. Bij de ingang van het sportcomplex werd de tegenstander van LRC onthaald op in oranje geklede jongeren van Afdraai Wellington. Hun indrukwekkende oranje Zuid-Afrikaanse sporttoeters (Vuvuzela’s) lieten de vogels niet onberoerd en de spanning sloeg toe in de ervaren ploeg. De wedstrijd was daarna slechts een formaliteit: 1-0 voor LRC. Voor Afdraai Wellington leverde deze sportieve middag Euro 500 op!

GÉÉN VERMISTEN TIJDENS FIETSTOCHT
Op 27 september 2009 hebben een aantal sportievelingen vanuit onze kerken de Afdraai Wellington fietstocht afgelegd. De 20 km´s werden onder een stralende zon afgelegd. Mede dankzij deze geweldige weersomstandigheden zijn er geen mensen verdwaald of vermist geraakt. De vragen naar nummers, cijfers en getallen werden door niet minder dan drie teams foutloos beantwoord. De families Pasman, Metselaar en Agema hebben een stukje grond in Zuid-­Afrika gewonnen. De netto opbrengst van deze sportieve middag bedroeg Euro 116­.

ZUID-AFRIKA TE KOOP ?
Werkgroep Afdraai Wellington is haar eerste actie gestart met de verkoop van Zuid-Afrika. Jan van Riebeeck (stichtte in opdracht van de VOC de eerste Europese kolonie in Zuid-Afrika) en zijn vrouw waren even kort in Leerdam om de actie te starten. Gelukkig zijn ze in de loop der eeuwen wel wat wijzer geworden, de opbrengst komt nu ten goede van Afdraai Wellington en zo weer terug in Zuid-Afrika. Voor bedragen van Euro 5 tot Euro 50 kan iedereen een stukje land kopen. Elke Euro 5 doet mee als lot in de loterij waarin leuke prijzen zijn te winnen. Wilt u ook nog een stukje kopen? Stuur een email naar Erik de Gier: degiertjes@live.nl

ROMMELMARKT BETHELKERK KREEG HULP VAN AFDRAAI WELLINGTON
Op 10 oktober organiseerde de activiteitencommissie van de Bethelkerk de jaarlijkse rommelmarkt. Hier gaat heel veel vrijwilligerswerk in zitten. De jongeren van Afdraai Wellington hebben hierbij een handje geholpen! De opbrengst gaat volledig naar het Hospice in Gorinchem maar voor de hulp heeft de activiteitencommissie de Afdraaiers beloont met een gift!

terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 2 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.