PKN
Kerk aan de Linge in Leerdam
 
Acties veertigdagentijd: versobering en duurzaam delen Acties veertigdagentijd: versobering en duurzaam delen
In de veertigdagentijd cordineert de werkgroep duurzaamheid een aantal acties. Betrokken hierbij zijn onder andere de Kindernevendienst, de jeugd tussen 10 en 18 jaar, de ZWO-commissie en het Pastoraat. Op zondag 14 februari is een flyer met een overzicht van alle acties uitgedeeld.

De vastentijd begint op Aswoensdag 10 februari en eindigt op Stille Zaterdag 26 maart. De acties dijdens deze 40 dagen:
  1. De diaconie houdt een tassenactie voor de Voedselbank. De kindernevendienst en de jeugd van Serious Church (dat zijn alle jongeren van 10 – 18 jaar) zullen elk op hun manier hieraan een bijdrage leveren. De actie staat gepland voor zaterdag 19 en zondag 20 maart. Wat de kindernevendienst en de jeugd precies gaan doen hoort u later.
  2. De ZWO-commissie start op zondag 21 februari met haar actie ‘Ledlampen voor Letland’. Op deze dag en ook op zondag 28 februari kunt u bij de commissie in de hal van de kerk ledlampen bestellen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het diaconale jaarproject. De lampen zullen op zondag 13 en 20 maart worden geleverd. Er kan gekozen worden uit 6 types lampen.
  3. Gemeenteleden, die extra pastorale aandacht behoeven, ontvangen in de 40dagentijd een paasgroet. Op een nog nader te bepalen zondag worden na afloop van de kerkdienst de paasgroetkaarten met daarbij de namen en adressen van gemeenteleden uitgereikt.
  4. De gemeentegroeigroepen gaan in hun bijeenkomst(en) in het bijzonder stilstaan bij de vraag wat de Bijbel zegt over christelijk vasten.
  5. Alle gemeenteleden kunnen ook persoonlijk  of samen met anderen meedoen aan de actie door thuis 1 of 2 keer een recept te bereiden uit het boekje  Han Wilmink “KOKEN MET PASSIE”. De ingrediënten zijn symbolisch verbonden met Stille Zaterdag 26 maart en Paaszondag 27 maart. De recepten zijn hier te downloaden: recepten Stille Zaterdag & Paaszondag.
terug
 
 

Overleg werkgroep Top2000
datum en tijdstip 30-08-2020 om 11:00 uur
meer details

Overleg Kindernevendienst - voorbereiding Advent
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19:30
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 29-09-2020 om 19.45
meer details

Diaconie
datum en tijdstip 27-10-2020 om 19.45
meer details

 
AVG en privacy
Privacyverklaring
 
Beelduitzending kerkdiensten
KLIK HIER
 
Collectebonnen

KLIK HIER
 
Foto's
Henk Looij, www.henklooij.nl
 
 
Twitter-account  @KerkaandeLinge
nieuwsbrief 9 augustus 2020
Wij zijn een Groene Kerk
 
Bijbeltekst van vandaag
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.